Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pašeráci zapřahají kradená auta za osly. Nestartují, aby nespustili GPS

Autor: Darina Jíchová - 
5. srpna 2017
17:28

Pašeráci vymysleli neobvyklý způsob, jak dostat svůj kontraband přes hranice. Auto zapřáhnou za muly a osly, kteří ho pak přetáhnou přes koryto vyschlé řeky Limpopo.

Jihoafrická policie zmařila pokus přepašovat luxusní auto do Zimbabwe, při kterém zjistila, jak se v minulosti pašerákům dařilo dostat ukradené automobily do zahraničí. Pachatelé pod pneumatiky mercedesu umístili kovové pláty, aby se auto zvířatům lépe táhlo. Jejich plán ale ztroskotal, když auto uvízlo v písku nedaleko města Messina. Po nezdařené krádeži pachatelé uprchli do Zimbabwe.

Velitel policie Motlafela Mojapelo oznámil, že se auto nacházelo ve vyschlé řece na hranici obou států, jednalo se o luxusní Mercedes Benz C220.  Není jasné, proč auto nenastartovali a hranice nepřejeli. Server BBC uvedl, že se pravděpodobně báli, aby je majitelé nevysledovali pomocí sledovacího zařízení, které se spustí při nastartování.

Není to první případ, kdy pašeráci použili tuto techniku převozu. V prosinci loňského roku bylo nalezeno ukradené vozidlo v Durbanu, tehdy policisté ve vyschlém korytu také objevili osly přivázané k autu. Ani v jednom z případů nedošlo ke zranění tažných zvířat.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi