Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nacionalisté pro smích: Spletli si sedačky s muslimkami v burkách

Autor: jer - 
2. srpna 2017
19:13

Nic se nesmí přehánět, ani protiimigrační postoje. Důkazem může být kousek trolla (internetového provokatéra), který umístil na norskou protiimigrační Facebook stránku obrázek prázdných sedaček v autobuse. Řada lidí uvěřila iluzi, že se jedná o muslimky v burkách.

Minulý týden bouřlivou debatu mezi Nory na internetu rozproudila fotografie „šesti žen v burkách.“ Na facebookovou skupinu „Fedrelandet viktigst“ (Vlast jako první) provokatér Johan Slattavik umístil fotku šesti prázdných sedaček v autobuse. Předpokládal, že se jistě najde někdo, kdo uvěří iluzi, že se jedná o šest muslimských žen v burkách. Nezmýlil se. Příspěvek rozproudil divokou diskuzi.

Podle nedávno přijatého zákona norské vlády je zakázáno nosit burky a nikáby ve školkách, školách a na univerzitách. Norsko je první skandinávskou zemí, kde je nošení burek zákonem omezeno.

Právě na tento zákon někteří členové skupiny ve spojení s fotkou reagovali. „Vypadá to skutečně děsivě, zákaz je na místě. Nikdy nemůžeme vědět, kdo se pod tím skrývá, mohou to být teroristé se zbraněmi,“ napsal jeden z komentujících.

Originální troll příspěvek získal nespočet ohlasů uvnitř skupiny. Virálním se ale stal poté, co jej mimo skupinu sdílel Nor Sindre Beyer. Autor fotografie Slattavik řekl pro Washingtonpost.com, že s podobným zájmem nepočítal a že fotku sdílel z nudy. Reakcím se prý upřímně zasmál.

Více na Reflex.cz

naidka ( 2. srpna 2017 20:25 )

Spíš než nacionalisté jsou pro smích muslimky v burkách, když vypadají jako sedadla v autobusu.

Zobrazit celou diskusi