Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Britky v burkinách vykázali z bazénu: „Musíte mít bikiny,“ tlačili na ně

Autor: Darina Jíchová - 
1. srpna 2017
21:41

Maryya Deanová a její švagrová se v Portugalsku staly obětí urážek. Zaměstnanec bazénu donutil dceru paní Deanové, aby vstala a přede všemi ji upozornil, že jejich oděv zde není přípustný, že burkiny nejsou součástí portugalské kultury. Deanová sdělila britskému deníku Daily Mail, že byla společně se svou rodinou nucena opustit komplex, poníženě se zvednout a odejít.

Britské rodině bylo nařízeno opustit plavecký bazén v portugalském Algarve. Důvodem byly jejich burkiny. Maryya Deanová (36) tvrdí, že byla společně se svou devítiletoudcerou a švagrovou Hinou nucena poníženě opustit komplex. K odchodu je prý urážlivě vyzval jeden ze zaměstnanců.

Ženy odpočívaly u jednoho z bazénů u svého pronajatého apartmánu v komplexu Albufeira, když na ně jeden ze zaměstnanců vyštěkl, že jejich oděvy jsou nepřípustné, zuřivě pak dodal, že musí mít bikiny, které jsou na rozdíl od burkin v souladu s portugalskou kulturou.

Ženy byly v rozpacích, rozčílilo je však, když zaměstnanec donutil devítiletou dívku, aby vstala a na jejím případu demonstroval přípustné a nepřípustné plavky. Porovnával její plavky a to, co měla na sobě její matka a teta. Obě dospělé ženy měly plavky s ¾ legínami, Hina, švagrová paní Deanové, měla ještě decentní vrchní díl zakrývající její paže.

Obě ženy uvedly, že si zvolily plavky tak, aby se v nich cítily pohodlně a zároveň dbaly na svou kulturu a vyznání. Hina řekla novinám Mirror: „Nebylo mi povoleno, abych mohla mít plavky, v kterých se cítím dobře a které byly přímo vyrobené pro ženy jako já.“

„Řekly jsme mu, že to, co máme, jsou také plavky, ale on řekl, že musíme mít buď bikiny, nebo šortky. Taková je portugalská zvyklost, nic jiného není přijatelné. Říkal, že pokud jsme v jeho zemi, musíme ctít také její kulturu.“ Deanová pak dodala na závěr: „Pořád na to musím myslet. Musely jsme se přede všemi zvednout a odejít. Bylo to ponižující a nejen to, pro mě a moji rodinu to byl velmi nepříjemný zážitek.“

kuromrd ( 2. srpna 2017 09:09 )

Tam by je kop Abdul Salám do ***í, protože se s chlapama dokupy koupat nesmějí a když maj náhodou bazény dva, tak ten druhý je jen pro velbloudy.

Pink ( 2. srpna 2017 05:15 )

Muslimky narozené v Británii.

klimap ( 2. srpna 2017 04:52 )

Jděte se koupat tam, kde jste se narodili!

lebedak2 ( 1. srpna 2017 23:54 )

Cítily se trapně ty muslimské zrůdičky,že se nesmí koupat ve svých pytlích? Možná by se naše ženy také cítily trapně,až by je třeba v Saudské arábii ukamenovali nebo jim usekli hlavu za to,že se koupají v bikinách a pro výstrahu pak jejich těla pověsili na sloupy, jak to mají ve zvyku.A jestli jim jejich primitivní,středověký způsob života (PARDON,PRÝ JE TO NÁBOŽENSTVÍ)vyhovuje,nic jim nebrání žít tam,kde se žije podle jejich středověké "víry",podle "učení" lháře,zloděje,vraha a pedofila Mohameda.My se kvůli nim o 1400 let vracet nebudeme,ale ani je nenutíme žít s námi.Zajímavé je,že z toho primitivního středověku ti kozom..i utíkají,prý se tam nedá žít,ale v každé hostitelské zemi by okamžitě chtěli zavádět ten středověk ze kterého utíkají.

e.44 ( 1. srpna 2017 22:54 )

Od takovejhle čubek, držících se jak klíště středověké víry podle které jsou ženy míň než zvíře, zní opravdu směšně, že se cítily tím vykázáním ponížené, když se v těch hadrech sami dobrovolně ponižujou. Kurňa co se těm konzervám, co jsou ve vlastní zemi nuly, nezdá na tom, že když do nějaké země vlezou, musej se přizpůsobit tamním zvykům? Když někdo jede do nějaký muslimácký země, je to zcela běžné, že se tam musí přizpůsobit tomu jejich středověku, nebo ho tam rovnou pověsej nebo ukamenujou. Tyhle nuly, místo aby byly vděčný, že je v civilizovaný zemi za nedodržení zvyků jenom vykážou, mají zřejmě zvrácenou potřebu si v cizině hrát na honoraci a věčně si stěžovat a upozorňovat na sebe, čímž si léčej mindrák z toho, že ve vlastní zemi jsou nic. Nikdo si před nima na zadek vážně nesedne. Když chtěj žít a oblíkat se podle svého středověkého zvrhlého náboženství, ať seděj doma na zadku a nebo cestujou jenom do stejně "postižených" zemí. Jinde se musej buď přizpůsobit nebo tam nelézt.

Zobrazit celou diskusi