Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Převoz nemocné holčičky (1) z Egypta: Lékaři už vědí, čím se nakazila

Autor: val - 
31. července 2017
20:36

Panika ohledně 13měsíční slovenské holčičky, pro kterou kvůli podezření na nákazu nebezpečnou cizokrajnou infekcí letěl do Egypta v minulých dnech vládní speciál, se naštěstí ukázala jako lichá. Ellie je podle slovenských médií ve stabilizovaném stavu.

„Předběžné klinické testy ukazují, že nejde o cizokrajnou chorobu. Bližší informace nemůžeme poskytovat,“ uvedla pro slovenský web TVNoviny mluvčí tamního ministerstva zdravotnictví Zuzana Eliášová.

„Malá pacientka je ve stabilizovaném stavu, nadále pokračuje antibiotická léčba,“ uvedla s tím, že její maminka je i přes původní obavy zdravá.

Původně se mělo za to, že se dívka nakazila během dovolené v letovisku Marsa Alam blíže neurčenou exotickou bakterií. Její stav se začal prudce zhrošovat a slovenská vláda pro ni nakonec raději v sobotu poslala letecký speciál.

Podle posledních informací slovenského ministerstva se Ellie nakazila infekcí, kterou by mohla běžně dostat i ve vlasti. Nadále ale zůstává v nemocnici.

erikcom ( 1. srpna 2017 14:01 )

další socka co byla nejdal u rybníka co

ollina ( 1. srpna 2017 13:11 )

Takže se zase zametá pod koberec. Kdyby to byla nějaká běžná nákaza, tak by diagnozu zveřejnili. To je jeko s ,,mladíkama,,

zigzag ( 1. srpna 2017 11:13 )

No co cmoudi nàm sem natahali svrab tak na oplàtku ze Slovenska tam majì nestovice.

sores ( 1. srpna 2017 10:39 )

Naprosto každý odsuzuje tu k.r.á.vu matku když si vzala k moři miminko a ještě do Egypta.Dr.doporučují čistit si tam zuby vodou z pet.lahve z obchodu a ne s jejich vodou.Hemží se to tam bakteriemi ale černým neškodí.Viděla jsem v kuchyni v hotelu jak na zemi lezou brouci,když sem jim to řekla,tak se mi čmoudi vysmáli!!!A za 3 dny všechny v hotelu měli faraonovu pomstu!!!V životě už bych tam nejela ani zadarmo.

kardinal25 ( 1. srpna 2017 10:21 )

takovejch vyhozenejch prachu zbytecne.Chytla to buhvikde.

Zobrazit celou diskusi