Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vlak vletěl v Barceloně na nástupiště. 48 lidí je zraněných

Autor: ČTK - 
28. července 2017
10:45

Nejméně 48 zraněných, z toho pět vážně, si dnes vyžádala nehoda příměstského vlaku na nádraží ve španělské Barceloně. Mezi vážně zraněnými je i strojvůdce, informoval na svých webových stránkách španělský deník El Mundo. Podle listu si nehoda nevyžádala oběti na životech.

Vlak patrně po příjezdu z města San Vicente Calders poblíž Tarragony narazil v 7:05 SELČ na Francouzské nádraží v centru katalánské metropole do zarážedla, které slouží k nouzovému zastavení soupravy. Okolnosti nehody zatím nejsou známy.

Podle místních médií se neštěstí stalo v den, na kdy byla svolána regionální železniční stávka.

Ministr katalánské vlády pro místní rozvoj Josep Rull podle barcelonského listu El Periódico řekl, že hovořil se strojvůdcem, který je v šoku. Rychlost vlaku prý naštěstí nebyla vysoká. „Vlak brzdil. Pokud by tomu tak nebylo, hovořili bychom o mnohem vážnější nehodě,“ řekl Rull.

Dohromady 18 lidí bylo převezeno do nemocnic a mnoho jich bylo ošetřeno přímo na nástupišti. Někteří podle agentury DPA plakali a byli v šoku. Na místě zasahovalo několik jednotek zdravotní pohotovosti.

Železnice barcelonským občanům doporučila, aby se Francouzskému nádraží vyhnuli. Podle svědků nehoda přerušila provoz vlaků a některá nástupiště byla obehnána policejními páskami.

Přední část vlaku je silně poničena a menšímu poškození neunikly ani další vagony.

Jeden ze svědků nehody barcelonskému listu El Periódico řekl, že následky nehody zhoršila skutečnost, že mnoho lidí ve vlaku při příjezdu na nádraží už stálo. „Popadali jsme,“ řekl svědek, který byl mezi pasažéry.

VIDEO: Vlakovou nehodu zažili tento měsíc i cestující na přejezdu u Kaznějova

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi