Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rihanna u Macronových: Zahalila provokativní výstřih a řešila chudé děti

Autor: mah, ČTK - 
26. července 2017
23:15

Před měsícem oslovila slavná zpěvačka Emmanuela Macrona na Twitteru. Ve středu se s ním potkala v Elysejském paláci. Oproti předchozí filmové premiéře Valeriana vyměnila provokativní outfit za usedlý. A s francouzským prezidentem hovořila o jejím humanitárním fondu a jeho plánované podpoře. Podle zpěvačky šlo o plodnou diskusi při které připravili na září „velké novinky“. Návštěva vzbudila vlnu karikatur a kritiky na sociálních sítích, podle francouzských médií ale neoprávněně.

Před měsícem na Twitteru Rihanna požádala Macrona podobně jako další světové lídry o pomoc slovy „bude se Francie angažovat ve FundEducation?“. Rihannina nadace Global Partnership for Education podporuje rozvoj škol vzdělávání dětí v chudých zemích. A právě o nich byla ve středu v Elysejském paláci řeč.

Popovou divu Rihannu, která své fanoušky i uživatele sociálních sítí nedlouho předtím zaujala v Londýně výrazným dekoltem při premiérách filmu Valerian v Londýně a poté ve francouzském Saint Denis, přivítala v Paříži jiná žena, která budí rozruch - Brigitte Macronová, uhrančivá první dáma a o 24 let starší Macronova manželka.

Pěla ódu na setkání s Macronem a jeho ženou

„Prožila jsem absolutně neuvěřitelné setkání s prezidentem a první dámou, byli k nám neskutečně laskaví,“ vysvětlila po odchodu z prezidentského paláce rodačka z Barbadosu.

Populární zpěvačka Rihanna se v Paříži setkala s francouzským prezidentem Macronem a jeho manželkou Brigitte Populární zpěvačka Rihanna se v Paříži setkala s francouzským prezidentem Macronem a jeho manželkou Brigitte | Reuters

„Hovořili jsme o vzdělávání v globálním měřítku. Na září chystáme velké novinky a v říjnu se dále zaměříme na Afriku," řekla Rihanna o spojení Paříže a své nadace. „Letos je rok vzdělání,“ doplnila držitelka sedmi cen Grammy.

Nejdřív frontman U2, pak popová megastar

Charitativní projekty byly tento týden významnou součástí programu prezidenta Macrona, jehož manželka Brigitte je zakladatelkou a šéfkou organizace Clara Lionel, která rovněž podporuje školství a zdravotnictví v chudých částech světa.

Už v pondělí přijal Macron zpěváka irské kapely U2 Bona, se kterým hovořil o možnostech boje proti chudobě.

Bono Vox z U2 zavítal do Elysejského paláce, přivítala ho první dáma Brigitte Macronová Bono Vox z U2 zavítal do Elysejského paláce, přivítala ho první dáma Brigitte Macronová | ČTK

Rihanna u Macrona spustila vlnu vtípků

Dnešní schůzka francouzského prezidenta zpěvačky Rihanny se předem stala na sociálních sítích terčem kritiky, vtipů a karikatur.

„Pane prezidente, neumím zpívat a přitom se vykrucovat, ale můžete mne přijmout, abychom si mohli promluvit o právech zvířat?“ napsal například na Twitteru ironicky novinář Aymeric Caron.

Podle francouzského tisku ovšem mnoho autorů kritických příspěvků nezaznamenalo, že Rihannina návštěva není samoúčelná a má humanitární rozměr.

VIDEO: Ze setkání s manželkou francouzského prezidenta byl nadšený i Donald Trump
Video  Trump hodnotil tělo francouzské první dámy: Poslechněte si, co řekl  - Reuters, Facebook / Elysejský palác
Video se připravuje ...

tajna1509 ( 27. července 2017 09:26 )

tak pan Macron si splni sen - osobne pozna vsechny zpevaky a pozebra at sve penize daji chudym n NO TO SI DELA PR-EL A VSICHNI ZASNOU

bullshit ( 27. července 2017 08:18 )

Kdo dnes nemá vyvalené kozzy, vidět bradavku, "omylem" neukáže pizzu, není gay jakoby nebyl. Nedivím se, že nás časem huróni z východu a afriky převálcují. Je to jen otázka času.

santikxauz ( 27. července 2017 01:53 )

Koho bude svádět,nadržené migranty?

y1xcvbnm ( 27. července 2017 00:01 )

Paní presidentová je tak trochu podobná M.Jacksonovi , stále ukazuje ty vyschlé nožičky a zdůrazňuje krátké tělíčko

11karel11 ( 26. července 2017 23:43 )

Když řeší chudé děti, tak nemá vyvalovat cecky. Je to hnusné.

Zobrazit celou diskusi