Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trumpův zeť na koberečku: Tajné dohody s Rusy manžel Ivanky popírá

Autor: ČTK - 
24. července 2017
18:09

Zeť amerického prezidenta Donalda Trumpa Jared Kushner dnes odmítl spekulace, podle nichž ruskému velvyslanci v USA Sergeji Kisljakovi navrhl zřízení tajného komunikačního kanálu mezi Washingtonem a Kremlem. Kushner vyrazil na „kobereček“ k senátnímu výboru pro tajné služby. Trvá i na tom, že žádný z jeho kontaktů s Rusy nebyl nevhodný. 

Kushner v pondělí vyrazil o roli Ruska ve volbách vypovídat na neveřejném slyšení v senátním výboru. Manžel prezidentovy dcery Ivanky rovněž tvrdí, že v Trumpově štábu neví o žádných pokusech ovlivnit ve spolupráci s Moskvou prezidentské volby.

Prezidentův zeť: Trump vyhrál, protože byl nejlepší

Trump podle Kushnera prezidentské volby nevyhrál kvůli údajným zásahům Ruska do nich, ale proto, že byl zkrátka lepší. „Všechny moje akce byly patřičné,“ řekl Kushner novinářům. „Neuzavíral jsem žádné tajné dohody a nevím o nikom v kampani, kdo by tak činil,“ zopakoval manžel Ivanky Trumpové.

Donald Trump podle svého zetě nabídl voličům lepší vizi a vedl lepší kampaň než jeho soupeřka, demokratka Hillary Clintonová

Ještě předtím, než se Kushner vypravil před výbor „na kobereček“, vydal prohlášení. „Neměl jsem s Rusy žádné nevhodné kontakty. Nespoléhal jsem na žádné ruské fondy, abych mohl financovat své soukromé obchodní aktivity,“ uvedl v něm mumo jiné.

V dokumentu rovněž Trumpův zeť uvádí, že si vybavuje „možná čtyři kontakty s ruskými zástupci“ během loňské prezidentské kampaně a během následného období, když Trump po vyhraných listopadových volbách přebíral moc. Takové schůzky označil za nevýznamné, proto si je přesně nevybavuje. 

Trumpův syn a ruská právnička

K loňské schůzce Trumpova syna Donalda mladšího s ruskou právničkou Nataljou Veselnickou, která údajně kampani nabízela kompromitující informace o demokratické prezidentské kandidátce Hillary Clintonové, Kushner uvedl, že nečetl e-mail Trumpa mladšího, ve kterém mu o podrobnostech nadcházejícího setkání psal.

Když následně Kushner zjistil, že právnička chce hovořit o amerických adopcích ruských dětí, chtěl z jednání odejít. Řekl také, že dokonce poslal e-mail svému asistentovi, aby mu zavolal na mobilní telefon, čímž by získal výmluvu ze schůzky odejít.

VIDEO: O Trumpovi a amerických volbách mluvil s Putinem americký režisér Oliver Stone

Video  Oliver Stone zpovídá Putina! Jak to má s Trumpem? Falšoval americké volby?  - Prima ZOOM
Video se připravuje ...

Trumpův zeť dnes také prohlásil, že se nemůže dočkat, až se podělí o všechny informace, které má, s vyšetřovateli, a poznamenal, že se těší na výpověď ve výboru pro tajné služby ve Sněmovně reprezentantů, která ho čeká v úterý.

Vliv Ruska na americké prezidentské volby objasňují celkem čtyři kongresové výbory a také zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller.

renataren ( 24. července 2017 23:45 )

Největší chyba byla nas..rat si všechny svoje dětičky a jejich manžele apod...do prezidentského ansámblu... Manžel Ivanky je akorát blbé protekční děcko, které v tom ani neumí chodit!!! Tohle bude Trumpova zhouba!!!

Zobrazit celou diskusi