Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Útok ve Švýcarsku: Muž napadl několik lidí motorovou pilou, je na útěku

Autor: ČTK - 
24. července 2017
14:30

V severošvýcarském městě Schaffhausen v pondělí útočník vyzbrojený motorovou pilou zranil pět lidí, dva z nich jsou ve vážném stavu. Informovala o tom agentura Reuters. Policie uvedla, že případ nesouvisí s terorismem, a zároveň oznámila, že již zná totožnost pachatele. Ten je ale stále na útěku. Motiv činu znám není.

„Policie vychází z toho, že pachatel je ve městě nebo v jeho okolí,“ řekla policejní mluvčí Cindy Beerová. „Co činu předcházelo, není jasné, stejně jako motiv,“ dodala.

Policie mezitím zveřejnila fotografii předpokládaného pachatele. V dřívějším popisu oznámila, že je to muž s vyholenou hlavou zanedbaného zevnějšku, což v popisku k fotografiím připomněla. „Pozor, podezřelý je nebezpečný,“ uvedla policie v komuniké s tím, že zřejmě odjel bílým užitkovým vozem Volkswagen Caddy s registračními značkami kantonu Graubünden. Policie podle portálu Blick auto již možná nalezla, kde se tak stalo, ale není známo.

 VIDEO: Muž útočil motorovou pilou ve Švýcarsku. Podívejte se.

Útok se stal dopoledne na pobočce zdravotní pojišťovny CSS. „Do nemocnice museli být převezeni dva naši zaměstnanci,“ uvedla mluvčí pojišťovny Christina Wettsteinová s tím, že oba se na klinice podrobili operaci. Wettsteinová dále řekla, že o dalších třech zraněných společnost nic neví, nevyloučila ale, že by to mohli být zákazníci.

O přesném místě útoku dosud média neinformovala, zprávy mimo jiné hovořily o zraněných chodcích a také o tom, že se incident stal v blízkosti pobočky německého nakladatelství a knihkupectví Weltbild.

Bezpečnostní jednotky na několik hodin uzavřely historické centrum města, úřady nařídily také evakuaci všech podniků a obchodů v okolí, své domovy museli opustit i místní obyvatelé. Střed města je podle Blicku nyní opět volně přístupný, v ulicích města ale hlídkují policisté ozbrojení automatickými zbraněmi.

Porýnský Schaffhausen je hlavní město stejnojmenného severošvýcarského kantonu, město hraničí s německou enklávou Büsingen am Hochrhein.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jity ( 24. července 2017 17:35 )

Vypadá jakoby jim utekl z blázince.

vosavopruz ( 24. července 2017 17:03 )

to jsem někde viděl video,jak nějakej mladej černoch si myslel že hraje GTA a vraždil.Taky dostal v americe trest smrti.Hry dokážou člověka zblbnout.

Desterz ( 24. července 2017 16:30 )

EU potřebovala záminku, aby mohla zakázat motorové pily. Za pár let bude motorovka jedině na zbroják!

Fantomas12345678 ( 24. července 2017 14:38 )

 Nekdo tady srovnava lopezne prepadeni s teroristickym utokem ve svycarsku. To muze bud dement nebo muslim ten kdo ve svycarsku bezduvodne zbabele utocil bude urcite slimak. Jen to media nechtej pustit. Nikdo jinej teror.utoky v evrope v 99% nedela.

kardinal25 ( 24. července 2017 13:59 )

dyt co by jinyho taky ti pode.lani ****** ****** ***** delali? Dostanou socialni davky za to koupi herni konzoli, k tomu velkej plochej televizor samozrejme .... **** ***** **** *** a pak ti zmr.di pari hry ve dne v noci ko.koti a pak ukradnou nekomu pilu v garazi a jde se tvrde na vec jo spravne az ho capnou, tak at ho ihned prefiknou a spocitaji letokruhy zm.rdovi jednomu zas.ranymu ++++++ +++++ ++++ ************ *************** ***** ********

Zobrazit celou diskusi