Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sex s robotem: Nevěstince mají zaplnit silikonové „ženy“. Co tomu říkáte?

Autor: bk - 
23. července 2017
12:44

Co pomůže omezit dětskou prostituci a obchod s bílým masem? Robotické prostitutky, tvrdí Španěl Sergi Santos, jenž chce figuríny ovládané umělou inteligencí dodávat do nevěstinců. Odborníci na etiku jsou však rázně proti. Silikonové panenky prý podtrhnou obraz ženy jen jako sexuálního objektu a hrozí tak zvýšení případů znásilnění. Na novinku upozornil web Aktuálně.cz.

Výroba robotických sexuálních figurín se v posledních letech rozmohla a řada firem doufá, že právě jejich roboženy dobydou trh. Sergi Santos založil svou společnost s názvem Synthea Amatus v roce 2015 a první robotické prostitutky hodlá začít prodávat už v příštích týdnech. Figuríny ze silikonu, jež přesně kopírují ženskou siluetu a jsou schopné mluvit díky zabudovanému počítači, chce obchodník dodávat do španělských nevěstinců. Podle něj mu vydělají spoustu peněz a navíc poslouží k dobré věci – tedy k omezení ilegálního obchodu se sexuálními službami. Rovněž prý můžou pomoct lidem s homosexuální orientací, již se bojí pohlavních chorob.

Anketa
Sex s robotem: Je to správné?
98 hlasů
79 hlasů

 Ahoj, jsem Samantha

Firma Synthea Amatus nabízí v současnosti jeden druh roboženy. Sergi Santos robotickou figurínu propaguje na YouTube, kde ukazuje, jaké věty je schopna vyslovit. Ahoj, jsem Samantha. Líbíš se mi. Taky se ti líbím?“ říká robotka a je dokonce schopná odpovědět na jednoduché zákazníkovy otázky.

Expertka: Ponižuje to prostitutky

Až budoucnost ukáže, jak se zákonodárci k figurínám postaví. Španělsko je katolickou zemí, a proto je možné, že nápad se zavedením robotických prostitutek se příliš zamlouvat nebude. Santosův obchodní plán už nyní kritizují sexuologové, kteří tvrdí, že panenky mohou sice posloužit i tělesně postiženým mužům, ale mohou i v lidech vyvolat nežádoucí sklony a zvýší se tak počet znásilnění.

Odbornice na etiku a zakladatelka kampaně proti sexu s roboty Kathleen Richardsonová dokonce prohlašuje, že projekt ponižuje samotné sexuální pracovnice, když je staví na stejnou úroveň s roboty. Podpoří to v lidech jen touhu dominovat a podrobovat si jinou lidskou bytost. A také chuť znásilňovat. Je nebezpečné a mimořádně nezodpovědné šířit něco podobného,“ říká. 

Sex s roboty má ale rovněž mnoho zastánců. David Levy, londýnský spolupracovník organizace Amnesty International, se domnívá, že v budoucnosti už bude navázání sexuálního vztahu s umělou inteligencí pokládáno za zcela normální věc. Ve své knize „Láska a sex s roboty“, vydané v roce 2007, dokonce uvedl, že lidé se budou moci do strojů i zamilovat a uzavírat s nimi manželství. „Nevidím nic špatného na tom, používat roboty k sexuálnímu uspokojení osob, které nejsou schopny navázat vztah s jiným člověkem,“ prohlásil pro agenturu Reuters a dodal, že společnost by měla vědět, že sex s robotem není nic zvráceného. 

Podívejte se, jak vypadal robotický den v Praze:

Video  Robotický den v Praze: Přístroje bojovaly mezi sebou.  - Daniel Vitouš
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vosavopruz ( 23. července 2017 21:20 )

jen aby nebyla zavirovaná

vosavopruz ( 23. července 2017 18:00 )

a co když mi ho ten robot ukousne?

svoboda ( 23. července 2017 13:38 )

Byl bych pro, aby poslance v parlamentu taky nahradily silikonové panny! A jedna opice, která by mačkala na tlačítka za všechny!

deep_ass_flsting ( 23. července 2017 13:18 )

Prej ponižuje to prostitutky, cožpak se dá ku.rva ponížit?

Zobrazit celou diskusi