Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ztracené manžele našli po 75 letech v Alpách: Dojemné sbohem rodiny

Autor: ČTK, lm - 
22. července 2017
18:17

Po 75 letech se dnes pohřbu dočkali manželé, kteří záhadně zmizeli ve švýcarských Alpách a jejichž těla vydal minulý týden ustupující ledovec. Pohřbu Marcelina a Francine Dumoulinových se v kostele v městečku Savièse v kantonu Wallis zúčastnili jejich dvě žijící dcery a několik vnoučat i pravnoučat, informoval list Le Matin.

Smuteční hosté na pohřeb dorazili v bílém na znamení naděje, kterou prý při hledání svých blízkých nikdy neztratili. "Je to nejhezčí den mého života," uvedla jedna z dcer Dumoulinových. Kněz Jean Varone během zádušní mše upozornil, že právě v kostele v Savièse se Marcelin a Francine zúčastnili poslední bohoslužby před svým zmizením.

Dumoulinovi, rodiče sedmi dětí, vyrazili 15. srpna 1942 do hor, aby nakrmili a podojili své krávy, které se pásly na horské louce nad městem Chandolin v kantonu Wallis. Z výpravy se ale již nikdy nevrátili a navzdory měsícům pátrání se po nich nepodařilo nalézt žádnou stopu.

Až minulý týden těla manželů Dumoulinových našel náhodou řidič rolby ve výšce 2615 metrů nad mořem nedaleko lyžařského vleku střediska Les Diablerets, nad kterým se nachází ledovec Tsanfleuron. Identitu těl následně potvrdily testy DNA.

Manželé zřejmě v roce 1942 spadli během bouře do skalní rozsedliny a jejich těla následně přikryl ledovec, který je vydal až nyní.

Čtyřicetiletý Marcelin Dumoulin byl ševcem, jeho o tři roky mladší žena Francine učitelkou. Jejich dcera, nyní 79letá Marceline Udryová-Dumoulinová, tento týden listu Le Matin řekla, že matka šla s otcem do hor vůbec poprvé. "Předtím byla vždy těhotná a nemohla na ledovec vylézt," uvedla.

Video: Pětapadesát let staré mumie horolezců trčely ze sněhu!

Video  Pětapadesát let staré mumie horolezců trčely ze sněhu!  - tv JOJ
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi