Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Terorista, který zabil i Češku Naďu: Nikdo nechce platit za jeho mrtvolu

Autor: jer, ČTK - 
22. července 2017
17:31

Radnice dvou italských měst se přou o to, kdo by měl zaplatit účet za uložení těla teroristy Anise Amriho, který loni v prosinci spáchal atentát na vánoční trhy v centru Berlína. Milánské úřady požadují uhrazení 2160,80 eur (56 000 Kč) po radnici města, ve kterém policisté Tunisana po několika dnech na útěku zastřelili, informovala agentura DPA.

„Budu se všemi prostředky bránit proti tomuto hanebnému a urážlivému požadavku,“ komentoval starosta severoitalského města Sesto San Giovanni výzvu k zaplacení nákladů na uložení Amriho těla, kterou mu zaslali z Milána. Peníze obyvatel svého města nikdy neutratím za teroristu, dodal Roberto Di Stefano.

Anis Amri najel loni 19. prosince na vánoční trhy na náměstí Breitscheidplatz v západní části berlínského centra. Zabil 12 lidí včetně jedné Češky. Sedm desítek lidí utrpělo při atentátu zranění. Tunisanovi se následně podařilo prchnout a přes západní Evropu se dostal až na sever Itálie, kde jej policisté v Sesto San Giovanni během rutinní kontroly odhalili a následně v sebeobraně zastřelili. Amriho tělo bylo po dlouhých sporech v červnu převezeno do Tuniska a předáno rodičům.

Starosta Di Stefano zaslal stížnost na výzvu k úhradě nákladů na uložení teroristova těla mimo jiné premiérovi Paolovi Gentilonimu. Požaduje, aby náklady uhradil tuniský stát. Zda má ale naději na úspěch svého tažení, není jasné. Italský zákon jasně říká, že náklady na uložení těla, ke kterému se nehlásí žádní blízcí, musí uhradit obec, ve které dotyčný zemřel.

Video  Stejně jako v Nice: Kamion v Berlíně vjel do davu lidí a zabíjel  - Blesk.cz, Reuters, hudba: Klaus Garternicht, Studio Fontána
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

oliiiii3 ( 22. července 2017 20:05 )

A co s ním, at ho spláchnou do hajzlu.

hanka666 ( 22. července 2017 19:10 )

Hodte šmejda přes plot psům a prasatům.

jano1984 ( 22. července 2017 18:51 )

Zabalit zdechlinu do prasečí kůže a zahrabat na nejbližším smetišti.

marlen52 ( 22. července 2017 18:50 )

já bych mu dala pohřeb hodila bych ho prasatům za to co provedl kolik lidí udělal neštasných

Zobrazit celou diskusi