Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šílená dálniční honička: Zloděj ve 240 km/h najel do vozu s třemi dětmi

Video se připravuje ...
Autor: nka - 
19. července 2017
14:00

Tři roky a devět měsíců vězení dostal u německého soudu Polák, který v kradeném autě při honičce s policií kličkoval rychlostí 240 kilometrů v hodině. Ve finále zběsilé jízdy narazil do auta vezoucího tři děti. Oznámil to německý web Tag24, policie má z celého incidentu video.

Nehoda se stala letos v únoru, kdy se Tomasz T. (32) za honorář ve výši 200 eur (5200 Kč) pokusil do Polska převézt Audi A5 ukradené poblíž Frankfurtu. S vozem se vydal napříč Německem, za Drážďany ho ale kvůli namátkové kontrole dokladů chtěla zastavit dálniční hlídka.

Policisté si divokou honičku natočili na video:

Muž dupl na plyn a snažil se policistům ujet. Při zběsilé honičce dosáhl rychlosti 240 kilometrů v hodině, jenže dostal smyk a nad vozidlem ztratil kontrolu. Nejprve vyjel z vozovky na travnatý povrch, pak na dálnici najel zpátky a „napálil“ to do rodinného chrysleru vezoucího dva muže (38 a 39), ženu (39), chlapce (16) a dvě dívky (3, 9).

Posádka vozu naštěstí srážku přestála bez zranění. Vůz byl ale na maděru a letící úlomky poškodily ještě kolemjedoucí volkswagen.

Polákovo audi po nárazu skončilo v příkopě. Muž z něj vylezl a pokusil se utéct, strážci zákona ho ale dostihli. V pondělí stanul před soudem, kde se omlouval.

Polák prý potřeboval peníze pro nemocnou dceru

„Moc mě to mrzí, nikdy se to nemělo stát. Dostal jsem zakázku, že mám to auto za 200 eur převézt. Potřeboval jsem nutně peníze, abych nemocné dceři koupil naslouchadlo,“ tvrdil. Přitížilo mu ale video, které během pronásledování natočili policisté. „Ten film ukazuje vaši naprostou bezohlednost,“ řekl soudce Dirk Hertle a poslal muže na tři a tři čtvrtě roku do vězení.

teufel ( 19. července 2017 14:48 )

Zřejmě má hodně Poláků nemocnou dceru, protože kradou auta všude po světě jako straky

Zobrazit celou diskusi