Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Loupež „národního pokladu“. Sýrárna nabízí 15 tisíc za cenami ověnčený čedar

Autor: ČTK, pk - 
19. července 2017
08:40

Čedar o hmotnosti 40 kilogramů někdo ukradl ze zemědělské výstavy na jihozápadě Anglie. Šlo o dva obří sýrové bochníky po 20 kilech, které o víkendu  zmizely z výstavního stanu ve městě Yeovil. Sýrárna teď nabízí odměnu 500 liber (téměř 15 tisíc korun) tomu, kdo cenami ověnčený sýr najde. Obává se, že ho zloději propašují do zahraničí.

Obě kola byla ukradena i s certifikáty, které dokládají mimořádnou kvalitu sýra a pravděpodobně také zvyšují cenu vyhlášené pochoutky.

„Takové množství se prodává za 500 až 600 liber. Ale i s certifikáty může jít hodnota do tisícovek,“ řekl Rich Clothier, ředitel anglické sýrárny Wyke Farms.

Zaměstnanci podniku, který sýr vyváží do 160 zemí světa, jsou podle agentury Reuters ztrátou zdrceni a obávají se, že zloděj sýr propašuje do zahraničí.

Vzhledem k vysoké hmotnosti a objemnosti lupu Clothier předpokládá, že krádež byla plánovaná. „Ve stanu byly stovky sýrů, ale ukradeny byly pouze tyto dva bloky,“ řekl Clothier, aby dodal: „Byly velké, zhruba o velikosti malého kufru. Ty nelze schovat do kabelky nebo pod svetr.“

VIDEO: Zatímco loupež sýra je zatím spíš raritou, přepadávání pump je poměrně časté

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi