Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Letuška, právnička i zpěvačka: Toto jsou ženy diktátorů

  • Autor: kat - 
    20. 7. 2017
    05:26

    Říká se, že za každým úspěšným mužem stojí silná žena. Partnerky musí být prezidentům či králům nejen okrasou, ale i pořádnou oporou. I tak většina prvních dam žije ve stínu svých mocných mužů – nechme je z něj tedy projednou vystoupit! Kdo stojí po boku těch nejkrutějších diktátorů planety? Právničky, letušky, ale i bojovnice za lidská práva!

  • 1.Ri Sol-ču (27)

    Manžel:Kim Čong-un (34), vůdce Severní Koreje

    První dáma Severní Koreje je opředena řadou tajemství, dlouho ani nikdo nevěděl, že je někdejší zpěvačka ženou Kim Čong-una. O její minulosti kolují pouze zvěsti – jednou z nich je třeba informace, že kdysi vedla promiskuitní život a natočila domácí porno! Podle nepotvrzených zpráv nechal Kim devět lidí, kteří tyto podle něj falešné zprávy šířili, bez milosti popravit.

    Ri Sol-ču Ri Sol-ču | Profimedia.cz

  • 2.Grace Mugabe (51)

    Manžel: Robert Mugabe (93), prezident Zimbabwe

    V 80. letech byla Mugabeho sekretářkou a milenkou. První dvě děti se jim narodily ještě v době, kdy byl Mugabe ženatý se Sally Hafron, která v roce 1992 zemřela. Pět let poté se diktátor s Grace oženil. Prý ráda utrácí a miluje život v luxusu.

    Grace Mugabe Grace Mugabe | Profimedia.cz

  • 3.Asma Asad (41)

    Manžel: Bašár Asad (51), prezident Sýrie

    Investiční bankéřka a student medicíny se poznali v Londýně. V roce 2000 zdědil Asad po svém otci funkci syrského prezidenta. Krátce po jeho nástupu do úřadu se s Asmou oženil, mají spolu čtyři děti. Zatímco její manžel čelí kritice za krutý diktátorský režim a používání chemických zbraní, Asma lidem leží v žaludku kvůli okázalému životnímu stylu.

    Asma Asad Asma Asad | Profimedia.cz

  • 4.Ana Paula dos Santos ( 53)

    Manžel: José Eduardo dos Santos (74), prezident Angoly

    Někdejší modelka se vypracovala na elitní letušku, díky čemuž na palubě angolského prezidentského speciálu potkala svou osudovou lásku! Zatímco on čelí obviněním z mučení a masových vražd, ona proti sobě svůj lid poštvala sdělením, že státní školy nejsou dost dobré na to, aby kteroukoli z nich navštěvoval jejich syn. Kdo jiný by měl pozvednout úroveň vzdělávání v zemi než právě prezidentský pár?

    Ana Paula dos Santos Ana Paula dos Santos | Profimedia.cz

  • 5.Chantal Biya (46)

    Manžel: Paul Biya (84), prezident Kamerunu

    Chantal není jen první dámou Kamerunu, ale i hvězdou sociálních sítí. O pozornost se zasloužila nevšedním účesem – její pověstné hřívě jsou na nich věnované celé stránky. Žije společenským životem, kamarádí se například s vymetačkou večírků Paris Hilton. Obléká se zásadně do značek Chanel a Dior. Dokonalý kontrast k manželovi, který je viněn z násilí a zbytečných poprav.

    Chantal Biya Chantal Biya | Profimedia.cz

  • 6.Rania al Jasín (46)

    Manžel: Abdalláh II. (55), král Jordánska

    Jordánská královna Rania se narodila v Kuvajtu, její rodiče jsou z Palestiny. Pracovala jako marketingová manažerka v Citibank, zaměstnána byla i v počítačovém gigantu Apple. Vzdělání zdaleka není její jedinou předností, Rania je i velmi krásná – v roce 2011 byla časopisem Harper and Queen jmenována nejkrásnější první dámou světa.

    Rania al Jasín Rania al Jasín | Profimedia.cz

  • 7.Inkhosikati LaMbikiza (48)

    Manžel: Mswati III. (45), král Svazijska

    Svazijský král Mswati má sice 15 manželek, Inkhosikati však byla první, kterou si vybral sám! V 16 letech se kvůli budoucímu králi vykašlala na školu a porušila svazijskou tradici tím, že se ji po svatbě rozhodla dodělat. Je vystudovanou advokátkou, pracovat v justici ale nesmí! Soudci by se totiž mohli cítit podvědomě tlačeni k tomu, aby dali za pravdu jejímu klientovi.

    Inkhosikati LaMbikiza Inkhosikati LaMbikiza | Profimedia.cz

  • 8.Hinda Déby ( 37)

    Manžel: Idriss Déby Itno (65), prezident Čadu

    Čadskému prezidentovi je přičítán velký podíl viny na krvavé válce, která probíhá v jeho zemi a sousedním Súdánu. Do armády prý navíc verboval i děti. Bez viny asi není ani jeho žena, která mu dělá sekretářku a poradkyni. „Každý krok s ní konzultuji,“ nechal se nedávno slyšet prezident Čadu.

    Hinda Déby Hinda Déby | Profimedia.cz

  • 9.Cilia Flores (64)

    Manžel: Nicolás Maduro (54), prezident Venezuely

    Seznámil je před 19 lety bývalý venezuelský prezident Hugo Chávez (†58)! Oba pro něj totiž pracovali – Maduro byl jeho bodyguardem a Flores právničkou. Maduro zemi neomezeně vládne od smrti svého předchůdce v roce 2013, první dáma se stala první ženou, která byla jmenována generální prokurátorkou Venezuely.

    Cilia Flores Cilia Flores | Profimedia.cz

  • 10.Sara Nazarbajeva (76)

    Manžel: Nursultan Nazarbajev (77), prezident Kazachstánu

    Zatímco kazašský prezident čelí obvinění z porušování lidských práv v podobě násilí na ženách, omezování svobody projevu a podplácení úřadů ve snaze utajit své praktiky, jeho žena Sara založila mezinárodní nadaci Bobek zaměřenou primárně na děti a jejich zdraví! Lid si získala mimo jiné výrokem: „Musíme se o své vlastní děti sami starat, ne je posílat do zahraničí.“

    Sara Nazarbajeva Sara Nazarbajeva | Profimedia.cz

sores ( 20. července 2017 12:41 )

Bože jak s tím vyžraným pra.sa.tem korejským může ženská spát,blila bych.

ejvm1712 ( 20. července 2017 11:55 )

Holky z Afriky a jejich manžílkové jsou vyžraný,žijí v přepychu. Na nás Evropenech chtějí,abychom obyvatelům jejich zemí posílali peníze,věci,adoptovali si děti na dálku,posílají nám hromadně utečence,abychom tady tu zvěř neandrtálskou živili.

kardinal25 ( 20. července 2017 10:38 )

letuska je jasna, ta umi nejlip kourit, poradna felace, vysaje vsechnu mr.dku jak vysavac. jedna ku.nda lepsi nez druha. diktator si umi vybrat, proste jen ukaze prstem jako knizepan

majojo ( 20. července 2017 06:14 )

No a co? V Evropě jsou to zase babičky, zlatokopky nebo lesby.

Zobrazit celou diskusi