Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Útoky a obtěžování: Německé slavnosti se proměnily v peklo, policie řeší ochranu

Autor: ČTK, Mii - 
17. července 2017
18:30

Německá policie bude reagovat na víkendové výtržnosti na lidových slavnostech ve městě Schorndoft nedaleko Stuttgartu a posílí jejich ostrahu. Stovky opilých mladíků zde házely prázdné lahve na hlavy návštěvníků a minimálně dvakrát sexuálně obtěžovaly návštěvníky. V pondělí o tom informovala agentura DPA.

K prvnímu případu sexuálního obtěžování došlo v pátek, podle policie je podezřelým Iráčan. Ve druhém, sobotním případě jsou podezřelí ze sexuálního obtěžování 17leté dívky tři Afghánci.

V noci na neděli se podle policie shromáždil na slavnosti dav asi tisíce podnapilých mladíků. Někteří z nich házeli na policisty i kolemjdoucí lahve a poškodili také dva policejní vozy.

Policejní prezident Roland Eisele v pondělí na tiskové konferenci přiznal, že policisté neměli o víkendu situaci vždy pod kontrolou“. Ačkoli mezi lidmi, kteří působili problémy, byla řada migrantů, nebyli podle něj ve většině. V davu podnapilých útočníků byli především místní středoškoláci. „Tato eskalace násilí se nedala předvídat,“ bránil v pondělí nasazení policistů Eisele.

Incident ze Schorndorfu připomněl události ze silvestrovské noci roku 2015 v západoněmeckém Kolíně nad Rýnem, kvůli kterým policie přijala více než 1200 trestních oznámení, z toho přes 500 v souvislosti s činy sexuální povahy, včetně znásilnění. Většina podezřelých spadala podle prokuratury do obecné kategorie uprchlíka.

Výtržnosti probíhaly naposledy v Německu před pár dny na setkání skupiny G20

prycsnima ( 17. července 2017 22:46 )

 Ale!Ale! Byla jich skoro tisícovka těch tmavohlavých Merkelových zlatíček. Zase se všechno v Německu tutlá.Ale obyvatelé města ví co viděli. Pí čo Makrelo!Chcípni!

pupi ( 17. července 2017 21:31 )

Co to do těch inženýrů , profesorů a atomových vědců jenom vjelo ???

Fantomas12345678 ( 17. července 2017 21:10 )

 MEMECKO , ESTE NEDAVNO ZEM KDE BYL PORADEK A BEZPECI . TED SE Z NEJ POMALU STAVA JEDNO VELKY GHETO. A BUDE HUR A HUR , V NEMECKU PRIBEJVA KOLEM 500tis SLIMAKU ROCNE.

hejhej ( 17. července 2017 20:06 )

Divím se, že je stále ještě povolená diskuze k násilnickým, primitivním muslimům. Demokratický deník BLESK ji většinou u cikánů a muslimů zablokuje.

hejhej ( 17. července 2017 19:20 )

Nějak se Němcům integrace násilnických, primitivních muslimů mezi civilizované lidí nedaří. S bude hůř. Ta verbež se nikdy nepřízpůsobí, zvlásť,. když se jejich násilí a středověké chování bude omlouvat a nebude řádně trestat.

Zobrazit celou diskusi