Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zabili jsme šéfa ISIS v Afgánistánu, tvrdí Pentagon. S ním padli i jeho stoupenci

Autor: ČTK, ula - 
14. července 2017
22:08

Šéfa Islámského státu (IS) v Afghánistánu Abú Saída zabil v úterý americký vojenský úder, oznámil dnes Pentagon. Spolu s ním zemřeli i další členové této islamistické organizace s hlavním působištěm na Blízkém východě.

 Zásah namířený proti velitelství IS ve východoafghánské provincii Kunar „výrazně narušil plány teroristické skupiny na rozšíření její přítomnosti v Afghánistánu,“ citovala mluvčí Pentagonu Danu Whiteovou agentura Reuters.
Předchozího šéfa IS v Afghánistánu Abdula Hasiba zabili podle afghánského prezidenta Ašrafa Ghaního na začátku května příslušníci afghánských speciálních sil. Hasib byl jmenován šéfem IS v Afghánistánu poté, co jeho předchůdce Háfiz Saíd zahynul loni v srpnu při náletu amerického bezpilotního letounu.

Vůdce hrdlořezů z IS je mrtvý. Bagdádí ve škole propadal, z armády ho vyhodili:

Video  Vůdce hrdlořezů z IS je mrtvý. Bagdádí ve škole propadal, z armády ho vyhodili  - Blesk.cz
Video se připravuje ...


Hnutí Islámský stát, které donedávna ovládalo značná území v Iráku a Sýrii, začalo být postupně aktivní i v Afghánistánu a také v sousedním Pákistánu. Připojuje se k němu řada extremistů, kteří se dosud hlásili k islamistickému hnutí Taliban či k teroristické organizaci Al-Káida.

tgbg ( 15. července 2017 10:21 )

Tihle váleční ruští zločinci nedají pokoj před lety tvrdili,že opustí Afghanistán a letos tam opět nasadili osmitisícovou armádu teroristů a opět válčí nedají si pokoj !Co vlastně ti ruští zločinci tam pohledávají vnucují tu zločineckou ruskou válečnou demokracií ?RUS NEJVĚTŠÍ ZLO PRO SVĚT.

Zobrazit celou diskusi