Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otřesný útok ISIS: Džihádistka se odpálila i s miminkem!

Autor: štš, bop - 
12. července 2017
20:51

Islámský stát (IS) byl sice v iráckém Mosulu už poražen, mnozí fanatici se však stále odmítají vzdát. Snaží se tak z posledních sil zabít co nejvíce lidí… Světem letí fotografie, která zachycuje matku jen pár okamžiků před tím, než se odpálí při sebevražedném útoku. A na onen svět s sebou neváhá vzít i vlastní dítě!

Pro drtivou většinu rodičů na světě je tento čin naprosto nepochopitelný. Žena s úmyslem zavraždit irácké vojáky v právě osvobozené části Mosulu se rozhodla spáchat sebevražedný atentát. Spolu se sebou však odpálila i své miminko.

Fotografie vznikla ve chvíli, kdy v čerstvě osvobozeném Mosulu procházeli uličkou mezi vojáky civilisté snažící se vyhnout posledním bojům ve zničeném městě. Většinou šlo o matky s dětmi, které pouze toužily po bezpečí… Mezi nimi se však ukrývala i zmíněná atentátnice se svým miminkem a taškou s výbušninami.

Její oděv s dlouhými rukávy pečlivě ukrýval detonátor, který měla umístěný v dlani. V tašce si nesla trhaviny a na levém rameni miminko. Jen pár vteřin po pořízení fotografie detonátor zmáčkla a zabila sebe, své dítě a dva irácké vojáky. Několik dalších lidí bylo při atentátu zraněno.

„Chovala se zvláštně, pořád těkala očima, měla zakryté dlaně. Moji kamarádi k ní přistoupili, a jakmile ji oslovili, odpálila se. Nikdy bych nevěřil, že matka může takovým způsobem zavraždit i vlastní dítě, ale pro Islámský stát jsou taková zvěrstva normální,“ svěřil se vojín Ahmed Amouri.

Bohužel nešlo o ojedinělý incident, v posledních dvou týdnech bylo zaznamenáno až 20 útoků sebevražedných atentátnic, které se mnohdy i s vlastními dětmi vmísily mezi civilisty. Zabránit tomu je však obtížné, na základě zdejších kulturních pravidel totiž vojáci nesmějí požádat ženu, aby nadzvedla oblečení a prokázala, že není opásaná výbušninami.

Bagdádí je mrtev! 

O tom, že je zaručeně mrtev, se psalo už mnohokrát. Teď však smrt vůdce IS abú Bakra al-Bagdádího (†45) potvrdili sami členové zločinecké organizace Islámský stát! Zpráva prý v jejich řadách vyvolala chaos. Definitivní porážce IS by teď už nemělo nic bránit.

Video  Vůdce hrdlořezů z IS je mrtvý. Bagdádí ve škole propadal, z armády ho vyhodili.  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

aeraluna ( 12. července 2017 23:27 )

Mimino byla nejspíš dívenka...v těchto končinách u těchto rádobylidí tvor k ničemu.

buban ( 12. července 2017 21:46 )

Jj, pravdu díte. Tedy jen houšť a více těch plachetkářů k nám, klidně i do bazénů - však pod tím jejich hábitem matka s dítětem nic nebezpečného neskrývá.

marlen52 ( 12. července 2017 21:38 )

pro ně život nemá absolutně žádnou cenu.oni žijí jen pro to aby se odpálili.vedou k tomu už i malé děti.prostě to do evropy nepatří a politici by měli dát na názor lidí.než taková unie tak raději pryč z ní.stejně jen diktuje nesmysli.

Zobrazit celou diskusi