Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Porsche řeší problém s emisemi. Němci začali vyšetřovat zaměstnance

Autor: ČTK - 
10. července 2017
17:05

Stuttgartská prokuratura vyšetřuje zaměstnance německé automobilky Porsche z koncernu Volkswagen kvůli možnému podvodu a klamavé reklamě v souvislosti s emisemi naftových vozů. Oznámil to v pondělí státní zástupce Jan Holzner. Žádné podrobnější informace ale podle agentury Reuters neposkytl.

Prokuratura na svých internetových stránkách zveřejnila stručné sdělení, ve kterém oznámila, že vyšetřování související s možnou manipulací s emisemi naftových vozů je namířeno proti neznámým zaměstnancům společnosti Porsche a nejmenované dceřiné firmy ve Spojených státech.

Automobilka Porsche uvedla, že s vyšetřovateli spolupracuje. Dodala, že bere vyšetřování velmi vážně a učiní vše, co je v jejích silách, aby byla záležitost v plném rozsahu a co nejrychleji objasněna.

Americká Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) předloni v září Volkswagen obvinila, že do vozů s naftovým motorem instaloval software umožňující při testování emisí skrývat vysoce nadlimitní hodnoty oxidů dusíku. Volkswagen následně přiznal, že tento software po celém světě nainstaloval do zhruba 11 milionů naftových aut. Skandál se týká i zhruba 1,2 milionu vozů Škoda Auto.

Video  Za falešné emise Volkswagenu odškodnění pro Evropany? „Nemáme na ně páky,“ zuří Jourová.  - David Budai, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi