Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Na jihu Itálie se zřítil dům: Pohřešuje se až osm lidí

Autor: ČTK, nka - 
7. července 2017
09:34

Poblíž Neapole v jižní Itálii se dnes časně ráno zřítila část několikapatrového obytného domu. Podle zpráv italských sdělovacích prostředků se pohřešují dvě rodiny.

Neštěstí se stalo ve městě Torre Annunziata, které leží na úpatí sopky Vesuv.

 

Pohřešuje se jedna tříčlenná a jedna čtyřčlenná rodina se dvěma dětmi. Zřícený dům stál poblíž železniční tratě. Na místě zasahují požárníci, psovodi, dobrovolníci a také příbuzní osob, které v domě bydlí. Někteří sutiny prohledávali i holýma rukama. 

Agentura ANSA napsala, že v prvních dvou patrech domu nikdo nebydlel, protože se tam prováděly opravy. Pohřešované rodiny bydlely ve třetím a čtvrtém patře. Podle svědků se zřítila ta část stavby, v níž byly ložnice. Svědci také uvedli, že se budova sesula těsně po průjezdu nákladního vlaku. Nebyla slyšet žádná exploze, pouze hluk padající stavby.

Trať u domu zajišťuje spojení mezi Neapolí a turistickými destinacemi jako Pompeje a pobřežní oblast Amalfi. Provoz na trati je nyní přerušen.

 

Desterz ( 7. července 2017 16:38 )

Chvála buď připosr@nosti, která Plesku nedovolí otevřít diskuzi nejen u té "královny množírny", co má haldu dětí a neví co s nimi, ale raději ani u zdejší "iudex elegantiam", která se do Varů podle všeho omotala hajzlpapírama Jakže tedy už jsem potkal pár excentriků, co si zakládali na tom že vypadají jak hastroši, ale tohle je fakt perla

djaba ( 7. července 2017 12:33 )

 3+4+2 = ? Mi vychází devět .

Zobrazit celou diskusi