Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Letadlu United Airlines se vznítil motor: 65 pasažérů utíkalo před ohněm

Autor: shp - 
3. července 2017
13:43

Vypadá to, jako by byly aerolinky United Arlines prokleté. Po obrovském skandálu s vyhozeným cestujícím potkala další let mnohem větší katastrofa. Stroj mířící z Aspenu do Denveru se po přistání vzňal. Cestující utíkali před nebezpečnými plameny.

Požár zachvátil menší letadlo Bombardier CRJ-701 na konci cesty. Stroj s 65 cestujícími a členy posádky se vznítil až na ranveji. Posádka stroje naštěstí dostala všechny cestující včas do bezpečí.

Můj let z Aspenu do Denveru začal hořet na ranveji po přistání,“ napsal jeden z pasažérů na Twitteru. „Reakce byla rychlá a okamžitá. Velké díky patří pilotovi a posádce za to, že dostali pasažéry do bezpečí,“ dodal.

Všichni jsme v pořádku,“ řekla spisovatelka a právnička Rabia Chaudry po přistání. „I přes šok jsou všichni v pořádku. Všechny naše věci jsou ale v letadle,“ dodala Chaudry.

Co stojí za vznícením letadla, není stále jasné. Vše však nasvědčuje tomu, že šlo o technickou závadu. Všichni cestující byli z ranveje dopraveni do terminálu autobusem. Nikdo neutrpěl zranění.

Akcie United Airlines prudce klesly poté, co se na veřejnost dostalo video, jak je ze stroje aerolinek brutálně vyhozen cestující David Dao (69). Ten byl před násilným odstraněním z letu drsně zbit. 

VIDEO: Podívejte se na největší skandál United Airlines.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi