Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Čech baví Brity: Schoval se před policií pod postel, zapomněl na čouhající nohy

Autor: nka - 
1. července 2017
17:00

Překvapivě snadnou práci měli britští policisté s Čechem obviněným z loupeže, kterého přišli zatknout k němu domů. Jan S. (30) se před nimi schoval pod postel – zapomněl ale, že mu čouhají nohy. O případu informoval britský web deníku Daily Mail.

Jan S., který podle Facebooku pochází z Kladna, měl podle britské policie vyloupit bistro prodávající typický britský pokrm – smaženou rybu s hranolky. Muž je obviněn z krádeže 4500 liber (135 tisíc Kč) v hotovosti a blíže neurčených předmětů z kanceláře prodejny občerstvení.

Lidé používají různé metody, jak se schovat před policií. Italský kmotr například loni v říjnu takto zalezl za skříň:

Video  Italská policie zatýká obávaného mafiánského bosse Antonia Pelleho  - Reuters
Video se připravuje ...

Policie Čecha, žijícího v současnosti v anglickém městě Halifax, vyšetřovala na svobodě až do úterka, kdy se měl dostavit k soudu v sousedním městě Bradford a podat vysvětlení. Tam se ale neukázal, muži zákona proto vyhlásili pátrání a vyrazili muže hledat k němu domů.

Jan S. se před strážníky mazaně pokusil schovat pod postel, jenže jaksi zapomněl, že mu ven čouhají nohy. „Muž z distriktu Calderdale hledaný policií se dnes ráno rozhodl, že se pokusí schovat, když po něm policisté přišli pátrat k němu domů. Asi vás nepřekvapí, že jsme ho našli – výhru v soutěži na schovávanou rozhodně v brzké budoucnosti nezíská!,“ napsali ve čtvrtek na Facebooku pobavení policisté.

Jan S. vinu na vloupání odmítá. Připustil ale, že se ve stanoveném termínu neobjevil u soudu, za což nyní bude muset strávit dva týdny ve vězení.  Obhájce Čecha brání tím, že k soudu přijet chtěl, ale na cestu do 12 kilometrů vzdáleného města se mu nepodařilo sehnat peníze. „Bradford je od Halifaxu kus cesty, a nemohl by tak jít do práce,“ vysvětlil právník.

 

Garo ( 2. července 2017 10:41 )

Po Brexite sa naši drahí spoluobčania vrátia domov...

milka1m1 ( 2. července 2017 08:20 )

Je to cikan,zadny cech.

Garo ( 2. července 2017 07:27 )

On sa neschoval, opravoval posteľ

snehulak ( 2. července 2017 07:23 )

Tak se mi zdá, že vypadá jako Rom, choval se jako Rom a on to nakonec snad i Rom je.

majojo ( 1. července 2017 20:06 )

Nemohl by někdo kompetentní v Británii vysvětlit, že i když má nějakej vůl nebo vrah české občanství, není automaticky Čech?

Zobrazit celou diskusi