Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pověrčivá stařenka zdržela start letadla: Do motoru hodila mince pro štěstí

Autor: nka - 
28. června 2017
18:13

Přes pět hodin zpoždění nabral čínský letoun se 150 lidmi na palubě, protože pověrčivá cestující při nástupu „pro štěstí“ naházela do motoru mince.

Osmdesátiletá stařenka cestovala v doprovodu manžela, dcery a zetě ze Šanghaje do Kantonu. Během nástupu do letadla čínské společnosti China Southern Airlines se pověrčivá důchodkyně v polovině schůdků nahnula a k motoru hodila hrst mincí. Ty podle ní měly zajistit, že letadlo doletí v pořádku.

Zahlédli ji ale spolucestující, kteří ihned zděšeně zalarmovali posádku. Ta letadlo nechala vyklidit a zavolala techniky, aby motor prohlédli. Při následné prověrce sesbírali devět mincí, z nichž jedna zapadla až do turbíny.

Stařenku policie odvedla k výslechu. „Vyšetřování ukázalo, že cestující jménem Čchiou hodila mince, aby se pomodlila za bezpečnost letu. Podle svého spolucestujícího je Čchiou buddhistka,“ oznámila policie. Cestující pak směli odletět až o více než pět hodin později.

Incident vyvolal poprask na čínské sociální síti Weibo. „Babi, tohle není fontána s mincemi pro štěstí,“ vzkázal stařence jeden z uživatelů.

Zobrazit celou diskusi