Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Kuše střílející párátka trápí čínské rodiče, úřady ji zakazují

Autor: ČTK - 
25. června 2017
08:21

Výrobci hraček vymysleli kapesní zbraň, která cuchá nervy rodičům a přiměla v posledních dnech k zásahu čínské úřady. Miniaturní kuše, jež se stala novým hitem dětí v Číně i v dalších zemích, střílí párátka na vzdálenost několika metrů. To samé však dokáže i s jehlami.

Zbraň, která se vejde do dlaně, dokáže párátkem prostřelit nafukovací balonek nebo probodnout papírovou krabici. Když do ní však vynalézavé dítě vloží jehlu, prostřelí dokonce plechovku od nápoje. Potenciální živé terče v jeho okolí to mohou odnést bolestivým zraněním.

Zatímco obchodníci v minulých týdnech podle čínských médií zaznamenali o hračku ohromný zájem, úřady v některých velkých městech již po žádostech rodičů její prodej zakázaly a policie podnikla razie proti obchodníkům poblíž škol, kteří ji bez ohledu na zákaz dále nabízejí.

Z prodeje kuši stáhly i přední čínské internetové obchody JD.com či Taobao.com, v dalších je však za ekvivalent několika desítek korun stále k sehnání.

Podle jednoho z výrobců může být hračka dokonce užitečná: lze ji prý v případě použití vhodné munice nasadit do boje proti obtížným švábům.

Malá holčička to roztočila na pódiu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi