Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sniper z Kanady pokořil rekord. Islamistu zastřelil trefou z 3,5 kilometru

Autor: Mii - 
22. června 2017
21:55

Členovi kanadské speciální jednotky Joint Task Force 2 (JTF2) se podařilo překonat neobvyklý světový rekord. Muž, jehož jméno armáda neuvedla, na vzdálenost 3450 metrů zastřelil islamistického povstalce. O kilometr tak překonal předchozí rekord britského vojáka Craiga Harrisona.

„Vedení kanadských speciálních jednotek může potvrdit, že člen JTF2 úspěšně zasáhl cíl, který se nacházel 3450 metrů daleko. Z bezpečnostních důvodů ale nemůžeme uvést přesné detaily, kde k zásahu došlo a který voják čin vykonal,“ sdělilo JTF2 v prohlášení.

Elitní sniper používal odstřelovací pušku McMillan TAC-50. Povstalce zastřelil během operace v Iráku minulý měsíc a trvalo mu to jen deset sekund. Armáda má k dispozici videozáznam, který čin potvrzuje.

„Není to odhad nebo něco takového. Střelu máme přesně změřenou a zaznamenanou,“ stálo dále v prohlášení.

Střela jako úspěšná hrozba

Pravděpodobně největším úspěchech rekordu je ale hrozba, jakou pro nepřátelskou stranu představuje. „Jsme si jistí, že islamisty ta střela dost vyděsila. Není to bomba, která potenciálně zabije všechny lidi v okolí včetně civilistů, ale precizní použití síly. Navíc jelikož se to stalo z takové vzdálenosti, islamisté neměli ponětí, co se jim přihodilo,“ sdělil serveru Globe and Maily zdroj z armádního prostředí.

Dosavadním držitelem světového rekordu byl britský sniper Craig Harrison. V roce 2009 zastřelil puškou 338 Lapua Magnum na vzdálenost 2475 metrů bojovníka Tálibánu. Před ním držel rekord opět Kanaďan, Rob Furlong, který v roce 2002 z 2430 metrů zastřelil během operace Anakonda afghánského povstalce.

Podívejte se, jak policejní sniper zastřelil muže, který ohrožoval dvouleté dítě:

Video  Policejní sniper zastřelil muže, který ohrožoval pistolí dvouleté dítě.  - Policie Tulsa
Video se připravuje ...

kryssa ( 22. června 2017 22:45 )

No vida, stačí pěkně začít ......

janka69 ( 22. června 2017 22:38 )

tak tomu sa hovorí Frajer

Zobrazit celou diskusi