Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Útok na muslimy nás má rozdělit. Nedovolíme to, hřmí po teroru Mayová

Autor: nka - 
19. června 2017
14:13

Útok na věřící vycházející z mešity je stejně odporným činem jako atentáty, které Británii postihly v posledních týdnech. Země nyní zreviduje svoji protiteroristickou strategii, aby posílila pravomoci policie, a zřídí novou komisi pro boj s terorismem. V projevu k občanům to prohlásila britská premiérka Theresa Mayová.

„I tento útok mířil na obyčejné a nevinné lidi v jejich každodenním životě,“ řekla Mayová, která předtím připomněla další útoky z uplynulých tří měsíců.

Řidiče, který najel dodávkou do věřících, dav téměř zlynčoval. Podívejte se na dramatické záběry:

Premiérka vyzdvihla zásah veřejnosti, která útočníka statečně zadržela. Zdůraznila také, že policisté na místo vyrazili do minuty po nahlášení útoku a incident prohlásili za terorismus po osmi minutách.

Británie byla podle Mayové po řadu let až příliš tolerantní k extremismu. Britská vláda proto nyní podnikne kroky k tomu, aby nenávistné ideologie vykořenila ze společnosti i z internetu. „Proto zrevidujeme naši protiteroristickou strategii a zajistíme, aby policie a tajné služby měly pravomoci, které potřebují,“ řekla Mayová. 

Video  „Lidé křičeli a řvali.“ V Londýně najela dodávka do muslimů  - Reuters/Klára Brunclíková/ Hudební Banka
Video se připravuje ...

Dodala, že policejní hlídky v okolí mešit budou nyní posíleny. „(Tento útok) se nás snaží rozdělit a zlámat pouta solidarity, které naše občanská společnost sdílí. Něco takového nedovolíme,“ zdůraznila Mayová.

 

ivoadler ( 19. června 2017 16:28 )

Ono slavili ramadán! Muslimský středověk nemůže vegetovat na moderní evropské společnosti. Ty dvě věci nejsou kompatibilní. Moderní společnost má být tolerantní ke středověku? Ty Angláni se snad zbláznili.

majka60 ( 19. června 2017 15:47 )

....to by bylo řevu.Musláci zabíjí domorodce a domorodci podle politiků by měli být v klidu? To je úplně na palici!Já jsem očekávala, kdy se domorodci naštvou a něco slimákům provedou.Škoda, že toho řidiče chytli.

majka60 ( 19. června 2017 15:41 )

..co mají zoufalí domorodci už dělat? Je možné, že jeden z těch tří přišel minule o blízkého člověk. Já bych taky byla pomstychtivá.Muslimové několikrát i oslavovali teroristické útoky, to je jako v pořádku?!? Takový musl by měl být hned vykopnut z Evropy.

mirkli ( 19. června 2017 14:56 )

Že takhle nechtěli lynčovat muslimské teroristy!

Zobrazit celou diskusi