Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Řidič v Londýně najel dodávkou do muslimů. Dav ho chtěl lynčovat, on poslal pusu

Autor: nka - 
19. června 2017
10:47

Svědci popsali okamžiky, kdy zatím neidentifikovaný 48letý běloch v noci na pondělí dodávkou najel do lidí vycházejících z londýnské mešity. Útočník bezprostředně po činu provolával, že chce zabít všechny muslimy, než ho zadrželi kolemjdoucí. Dav by muže zřejmě zlynčoval nebýt místního imáma, který věřící zadržel. Po příjezdu policie, která muži poskytla ochranu, se útočník podle svědků začal smát a lidem stojícím okolo posílat vzduchem polibky. 

Abdulrahman Saleh Alamoudi byl ve skupince lidí pomáhajících staršímu muži, kterému se na ulici udělalo zle a sesul se k zemi. Náhle se přímo proti nim rozjel velký vůz. „Ta dodávka se prostě přihnala a přejela nás,“ popsal. „Myslím, že bylo zraněno nejméně osm nebo deset lidí. Mně se naštěstí podařilo uniknout. Pak ten chlap z dodávky vylezl a já jsem ho chytil,“ řekl s tím, že útočník byl velký běloch.

Takhle útočník posílal polibky:

„Křičel, říkal: ‚Zabiju všechny muslimy, zabiju všechny muslimy.‘ Mával kolem sebe pěstmi. Pak se mi povedlo ho srazit k zemi. Začal říkat: ‚Zabijte mě, zabijte mě.‘ Říkám mu: ‚Nezabijeme tě. Proč jsi to provedl?‘ Na to neřekl nic,“ dodal.

Svědci: Útočník se po činu smál

Kolemjdoucí pak útočníka drželi přimáčknutého k zemi asi deset minut, než přijela policie. Rozzuřený dav by jej pravděpodobně zlynčoval, zasáhl ale místní imám. „Imám lidem řekl, aby ho nebili a jen ho drželi do té doby, než přijede policie,“ řekl stanici Sky News svědek incidentu. „Jen díky imámově odvaze se podařilo bezprostředně po útoku uklidnit situaci a zabránit dalším zraněním a možným ztrátám na životech,“ potvrdil šéf místní muslimské organizace Toufik Kacimi.

Atmosféra na místě byla velmi napjatá, dav chtěl útočníka zlynčovat:
Video  „Lidé křičeli a řvali.“ V Londýně najela dodávka do muslimů.  - Reuters/Klára Brunclíková/ Hudební Banka
Video se připravuje ...

Poté, co na místo dorazila policie a útočníka zatkla, muži podle některých svědků otrnulo. „Jenom se smál. Chvilku předtím zabil člověka a on se smál,“ řekl podle webu News.com.au Rabies Rafa.

„Posílal okolí polibky vzduchem, když ho zatkli. Vypadal lhostejně,“ popsal BBC 18letý Abdul Abdulahi. „Věděl moc dobře, co dělá. Pruh, ve kterém jel, je jenom pro autobusy a taxíky, vůbec tam neměl co dělat. Byl to rasistický útok,“ dodal.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

naidka ( 19. června 2017 16:03 )

Neohrožený imám zachránil zlého bílého muže před lynčem hodných muslimů. Tohle se nedá ani číst.

prycsnima ( 19. června 2017 15:00 )

 To je rasistický článek."Běloch najel do davu". Kdyby to byl Afričan,tak to by se napsalo muž. Děte už do džá.

kaluze ( 19. června 2017 14:33 )

,tak takové chování sem do EU natahali teroristi,tak at se nediví,ze jim to nekdo nemuslimsky taky oplatí,jednou nekomu dojde trpelivot,pak uz stací,jen málo.Ted to budou resit a rozebírat jaky to byl rasizmus ,myslím ,ze bude jeste húre,az do EU prijde tech 100 milionu africanu,pak to bude oko za oko...zub za zub

mim33 ( 19. června 2017 13:43 )

Místo štastného multikulti občanská válka. Přesně jak očekával každý realista.

pekaaaros ( 19. června 2017 13:25 )

govana: kdo pomohl Evropě za 2. světové? ehmm. . Vylodění v Normandii vám nic neříká? Ruští lyžníci z Uralu taky ne? tak OK. fajn. neva.

Zobrazit celou diskusi