Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Žena porodila přímo na palubě boeingu: Miminko dostalo doživotně lety zdarma

Na lince Jet ze Saúdské Arábie do Indie se v neděli narodil zdravý chlapeček, od aerolinek dostal darem doživotní cestování zdarma.
Na lince Jet ze Saúdské Arábie do Indie se v neděli narodil zdravý chlapeček, od aerolinek dostal darem doživotní cestování zdarma.  (Autor: Profimédia)
Autor: mah - 
18. června 2017
21:30

Sotva se narodil, už si mohl být jistý tím, že nikdy nebude muset řešit ceny letenek. Takové štěstí má chlapeček, který se narodil v neděli na palubě letadla Jet Airways. To v tu chvíli letělo deset kilometrů ve vzduchu na trase mezi Saúdskou Arábií a Indií. Pro aerolinky to byla tak mimořádná událost, že mu do kolébky nadělily doživotní letenku zdarma. Informoval o tom server India Times.

K nečekané události došlo na lince mezi městy Dammam a Kochi před třetí hodinou místního času. Na palubě cestovala i nastávající maminka, která během letu začala předčasně rodit. Posádku to donutilo nouzově přistát v Bombaji.

Ještě před tím ale proběhla scéna jako z filmu. Palubní personál se totiž hlášením snažil sehnat lékaře. Ten se sice neobjevil, ale přihlásila se alespoň zdravotní sestra, která chlapečkovi pomohla na svět.

Po nouzovém přistání v Bombaji byla maminka i se svým novorozeným synem odvezena do nemocnice. Podle aerolinek jsou oba v pořádku a zdraví.

„Díky tomu, že je to první dítě, které se narodilo při letu těchto aerolinek, Jet Airways s potěšením oznamují, že novorozenec od nás dostává doživotní právo na bezplatné využívání našich letů a služeb,“ uvedly aerolinky v prohlášení.

Zbytek cestujících poté dorazil do svého cíle se zpozděním pouhých 90 minut.

To, že nastávající maminka nestihne dojet do nemocnice včas, se stává i u nás:

Video  Do porodnice to nestihli. Na D11 v autě se narodila zdravá holčička.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi