Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Exploze u školky: Sedm mrtvých, desítky zraněných a děti v kaluži krve

Exploze v čínské školce si vyžádala minimálně sedm mrtvých
Exploze v čínské školce si vyžádala minimálně sedm mrtvých  (Autor: reprofoto Twitter)
Autor: ČTK, Mii - 
15. června 2017
14:30

U vchodu do mateřské školky ve městě Feng-sien ve východní Číně došlo k mohutné explozi. Podle místních médií zemřelo nejméně sedm lidí a dalších 59 je zraněno. Čínská policie výbuch vyšetřuje, příčina není známa.

Podle policie zasáhla exploze vchod do školky v 16:50 (10:50 českého času) odpoledne, když děti ze školky odcházely. Fotografie kolující na sociálních médiích, na niž odkazují i státní média, zachycují děti i dospělé ležící na zemi, někteří z nich krvácejí.

Zatím není jasné, zda výbuch ve školce ve městě Feng-sien v provincii Ťiang-su byl nehoda, nebo zda na školku někdo zaútočil. Jeden z místních deníků s odvoláním na nejmenovaného svědka napsal, že podle všeho vybuchla plynová tlaková lahev, která se používá na vaření.

Školky se už v minulosti v Číně staly terčem útoků vedených lidmi, kteří se tímto způsobem mstili sousedům nebo společnosti obecně. Tyto útoky ale byly spáchány většinou nožem či jinými bodnými či sečnými zbraněmi, protože držení palných zbraní je v Číně pod přísnou kontrolou.

K útokům dochází i v Paříži. Útočníci hodili na restauraci Molotovův koktejl:

Lucio1 ( 15. června 2017 17:16 )

Držení palných zbraní je pod přísnou kontrolou., tak by to mělo být i u nás..Samý cholerik, idiot..

Zobrazit celou diskusi