Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Milionář bránil psa s artrózou před stádem krav. Dobytek vědce udupal

Autor: nka - 
15. června 2017
13:00

Milionář, vědec a vynálezce Brian Bellhouse (80) nepřežil ranní procházku se psem. Muže udupalo stádo rozzuřených krav. Jeho zoufalé výkřiky ještě zaslechli sousedé, přivolaní záchranáři už mu ale nedokázali pomoci.

Neštěstí se odehrálo kolem jedenácté dopoledne v hrabství Východní Sussex na jižním pobřeží Anglie. Bellhouse podle všeho vlezl do ohrady, protože chtěl před ženoucím se stádem zachránit svého 12letého labradora. Pes kvůli artróze už totiž pořádně běhat nemohl.

Sousedé zaslechli volání o pomoc, zavolali proto policii a záchranku. Lékař ale muže mohl jen prohlásit za mrtvého.

Ke kravám je lepší se nepřibližovat. Běhají rychleji než člověk a mohou být nebezpečné:

Bellhouse byl elitním vědcem, po celý život vyučoval technické předměty na prestižní Oxfordské univerzitě. Jako spoluvlastník firmy PowderJect vynalezl technologii umožňující dávat injekce bez jehly a bolesti, založenou na dopravení léku do podkoží pomocí stlačeného plynu. Tuto metodu firma později s úspěchem použila při výrobě vakcín proti chřipce.

V roce 2003 majitelé společnost za stovky milionů liber prodali americkému farmaceutickému gigantu a Bellhouse za svůj podíl inkasoval 19,5 milionu liber (600 milionů korun). Od té doby patřil k velkým sponzorům své alma mater.

V Británii jde už o třetí útok dobytku na lidi za měsíc, předchozí incidenty ale skončily jen zraněním.

Zobrazit celou diskusi