Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nikdo nepřežil, říkají hasiči o lidech z horních pater shořelého domu v Londýně. Mrtvých mohou být stovky

Autor: shp - 
15. června 2017
12:14

Nikdo, kdo zůstal uvězněn v horních patrech londýnského bytového domu Grenfell Tower, nepřežil. Hasiči se již dostali do vrchních míst, kde našli ohořelá těla. Na mnoho míst ale stále nemohou. Obávají se proto, že mrtvých zde mohou být až celé stovky.

Oficiální bilance požáru sedmadvacetipatrového domu Grenfell Tower je 12 mrtvých. Předpokládá se však, že toto číslo dramaticky vzroste. V domě totiž žilo na 600 lidí ze slabších sociálních poměrů. Spousta z nich byla uvězněna právě v horních patrech, kde podle hasičů nikdo nepřežil.

Požárníci mají navíc problém dostat se do bytů, které mnohdy raději ani neotvírají. Jsou totiž v dezolátním stavu a hrozí, že by po jejich otevření mohlo dojít k narušení statiky a následnému propadu do nižších pater.

„Bohužel už neočekáváme, že najdeme někoho naživu. Vzhledem k žáru z požáru by byl absolutní zázrak, kdybychom našli někoho živého, prohlásila mluvčí londýnských hasičů Danny Cotton. Dodala, že kvůli špatnému stavu budovy však do všech míst ještě nemohou vejít.

Fotogalerie Ohnivé peklo: Obrovský požár londýnského obytného domu 31 fotografií

Stále se nepodařilo zjistit, kolik přesně lidí je stále pohřešováno. Předpokládá se, že z posledních tří pater se nepodařilo nikomu utéct. Podle britského Daily Mailu může být obětí až stovky. Tisíce Angličanů tak stále doufá, že se jim podaří spojit s pohřešovanými příbuznými.

Video  Smrtící požár v Londýně: Lidé házeli děti z oken  - Reuters, Blesk TV
Video se připravuje ...

lunatic ( 15. června 2017 19:46 )

Ale - no tak ! Zase mě někdo klonuje - buďte sví ... a tudíž kreativní

oliiiii3 ( 15. června 2017 19:01 )

Velké neštěstí, takovou hroznou smrt, je mě jich moc líto. Tohle si nikdo nezaslouží, kor když vedeli že nemají šanci kam utéct.

lunatic ( 15. června 2017 18:22 )

Hlas shořelého? Pro mě,osobně naprosto neznámý zvuk

lunatic ( 15. června 2017 17:57 )

Teoreticky by již,s ohledem na datum,měly být nájmy řádně zaplaceny

mart33 ( 15. června 2017 17:44 )

Přivézt dalších 600 lidí ze slabších sociálních poměrů z Afriky je otázka jednoho dne.

Zobrazit celou diskusi