Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prominentní politik po střelbě bojuje o život. Trump jel do nemocnice

Autor: ČTK, zzu - 
15. června 2017
07:25

Republikánský poslanec amerického Kongresu Steve Scalise je stále v kritickém stavu poté, co ho ve středu na předměstí Washingtonu spolu s dalšími třemi lidmi postřelil starší levicový aktivista. Prezident Donald Trump ve středu člena Sněmovny reprezentantů v nemocnici navštívil, informovala agentura AP.

Podle lékařů útočník Scaliseho postřelil do levého boku. Politik utrpěl zlomeniny některých kostí, poranění vnitřních orgánů a vážně krvácel. V nemocnici se podrobil operaci, bude ale muset podstoupit ještě několik dalších, uvedli zdravotníci.

Scaliseho v nemocnici navštívil prezident Trump s manželkou Melanií. Podle Bílého domu mu donesli květiny a pohovořili s jeho rodinou. Mluvčí prezidenta Sean Spicer označil scénu nad Scaliseho nemocničním lůžkem za „emotivní.

Ne všichni o pozornost Donalda Trumpa stojí. Takto se od něj odtáhla vlastní žena:

„Právě jsem opustil nemocnici,“ napsal Trump posléze na Twitteru. Scalise je podle něj „jeden z těch opravdu skvělých lidí“ a „opravdový bojovník“. „Modlete se za Stevea,“ vyzval prezident.

Scaliseho a další tři osoby postřelil na baseballovém tréninku v Alexandrii nedaleko americké metropole šestašedesátiletý levicový aktivista James Hodgkinson, který podle vzkazu na Facebooku chtěl „zničit“ Donalda Trumpa a jeho společníky. Policisté útočníka na místě zastřelili.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi