Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Francouzský voják zneužil během mise v Africe dvě holčičky. Dostal rok vězení

Autor: nka - 
13. června 2017
14:20

Na jeden rok jde do vězení příslušník francouzských speciálních sil v západoafrickém Burkina Faso za sexuální zneužití dvou malých dívek. Napsal to web FranceInfo.

Čtyřicetiletý Sebastien L. v Burkině Faso sloužil v oddílu nasazeném na boj s místními islamisty. V létě 2015 spolu s kolegou odpočíval u hotelového bazénu v metropoli Ouagadougou.

Tady se seznámili s Francouzkou, která u vody byla s dvěma holčičkami ve věku 3 a 5 let. Žena vojákům po čase navrhla, ať zajdou k ní domů na palačinky. Když od ní muži odešli, zjistila, že jeden v bytě zapomněl vodotěsný fotoaparát. Pustila si záběry a s hrůzou zjistila, že muž pod vodou obě dívenky osahával a všechno si natáčel.

V Praze se nedávno řešil případ údajného obtěžování studentů ředitelem střední školy. Co k tomu řekli mužovi podřízení?

Video  Reakce zaměstnanců ze střední školy na Praze 10  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Okamžitě zalarmovala francouzské velvyslanectví, velení armády pak vojáka suspendovalo a poslalo zpátky do vlasti. Muž nejprve zapíral. Po zhlédnutí usvědčujících záběrů se nakonec přiznal s tím, že své chování nedovede vysvětlit jinak, než že byl vystresovaný vojenskou misí a požil mnoho alkoholu.

Soud v Paříži ho poslal na rok do vězení, další rok bude na svobodě podmínečně. Navíc má pětiletý zákaz vykonávat povolání, kde by přišel do styku s nezletilými, a dívkám i jejich rodinám vyplatí odškodné ve výši tisíců eur.

Zobrazit celou diskusi