Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Putin se svěřil: Práce v KGB byla vždycky mým snem. Jaké měl dětství?

Autor: ČTK, všm - 
13. června 2017
10:45

Ruský prezident Vladimir Putin měl v dětství volný režim a mnoho času strávil na ulici, k lepšímu jeho život změnilo až judo. Ke studiu práv se přihlásil proto, že stál o službu u sovětské tajné policie KGB. Putin to řekl v obsáhlém rozhovoru s americkým režisérem Oliverem Stonem, jehož první část v pondělí vysílal kabelový kanál Showtime. V České republice ho odvysílá stanice Prima ZOOM, a to už v pondělí 19. června ve 20 hodin.

 

Putin se narodil v Leningradu (dnes Petrohrad) jako pozdní dítě svých rodičů, kteří předtím o dvě ratolesti přišli. „Existoval jsem ve volném režimu, mnoho času jsem trávil na ulici. Jakmile jsem se začal zabývat judem, můj život se začal měnit k lepšímu. Hned po skončení (střední) školy jsem v Leningradě zahájil studium práv,“ řekl ruský vůdce.

Šéf Kremlu se zmínil i o své kariéře v KGB, kde sloužil až do rozpadu SSSR. Stoneovi řekl, že v sovětském systému byli absolventi na práci rozdělováni. „Musel jste jít pracovat tam, kam vás pošlou. A mě poslali tam. Chtěl jsem tam ale pracovat. Nejen to – šel jsem na právnickou fakultu, protože jsem chtěl pracovat v KGB,“ citovala Putina agentura TASS.

Oliver Stone zpovídá Putina! Jak to má s Trumpem? Falšoval americké volby?

Video  Oliver Stone zpovídá Putina! Jak to má s Trumpem? Falšoval americké volby?  - Prima ZOOM
Video se připravuje ...

Putin podle ruských médií při tvorbě pořadu besedoval s americkým režisérem dlouho, sešli se prý desetkrát. Naposledy to bylo letos v únoru a „žádné téma nebylo tabu“. V pořadu, který bude stanice vysílat do čtvrtka, se zabývá stavem rusko-amerických vztahů, situací v Sýrii a na Ukrajině, svými styky s prezidenty Georgem Bushem mladším, Barackem Obamou a Donaldem Trumpem. Zmiňuje se i o výkonu své prezidentské funkce a o době, kterou v Kremlu hodlá strávit, napsal TASS.

Stone se projevoval jako Putinův stoupenec už dříve. Podle serveru The Daily Beast čtyřdílný seriál není ničím víc než polidšťováním uctívaného hrdiny a zatracováním Ameriky.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tgbg ( 13. června 2017 08:02 )

Lili Putin se svěřil: celý svůj život jsem byl gauner a dacan!!!!

Zobrazit celou diskusi