Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Dívka (12) odrodila vlastního bratra. Přestřihla i pupeční šňůru

Autor: mah - 
10. června 2017
05:45

Dvanáctiletá Jacee Dellapenová čekala s napětím na narození svého mladšího bratra. Měla strach, že není dost velká na to, aby na všechno viděla přes okno porodního sálu. A tak se doktor rozhodl pro nečekanou věc. Mladou slečnu pozval přímo na sál a porod jí svěřil do rukou, jen udílel rady. Dívka mohla nakonec bratříčkovi přestřihnout i pupeční šňůru. Na příběh upozornila rodinná známá, která fotky Jacee nahrála na Facebook.

„Rozbrečela jsem se, protože jsem si myslela, že neuvidím, jak se narodí, kvůli tomu, že nejsem dost vysoká,“ řekla Jacee stanici WLBT. V tu chvíli nejspíš ještě netušila, jak blízko se porodu svého bratříčka dostane.

Neotřelý plán porodníka, jak uklidnit její dceru, překvapil i nastávající maminku. „Doktora napadlo, že bychom ji měli nechat obléct se a pomáhat přímo u porodu,“ vzpomínala pro stanici Dede Carraway. Nakonec ale souhlasila a společně s dcerou mají tak zážitek na zbytek života.

Lékař Jacee nevzal pouze na sál, ale nechal ji, aby svému bratříčkovi pomohla na svět. Pouze jí radil, dokonce ji nechal přestřihnout i pupeční šňůru. „Opravdu jsem mu pomohla na svět, doktor mi jenom říkal, co mám dělat, ale byla jsem první, kdo ho držel v rukou,“ vzpomínala pro televizní štáb a dodala, že celou dobu byla velice nervózní.

„Jsi superstar, Jacee!“

Počínání dívky u porodu vyfotila i rodinná známá Nikki Smithová, která snímky z porodního sálu nahrála na sociální síť Facebook. „Seznamte se s Jacee! Tahle dvanáctiletá dívka pomohla s porodem svého bratříčka a emoce na její tváři jsou moc úžasné na to, abych si to nechala pro sebe! Jsi superstar, Jacee!“ napsala k fotkám.

Také maminka obou dětí na momenty na sále vzpomíná plná dojetí. „Když jsem viděla všechny emoce na její tváři, tak jsem se z toho rozbrečela,“ řekla reportérům. Dodala ještě, že její dcera se chtěla stát veterinářkou, nyní si ale myslí, že začne minimálně uvažovat i o studiu gynekologie.

Podívejte se na rozhovor o problematických porodech v Česku:

Video  Porodník: Tlačení loktem na břicho nám mohou ženy zakázat!  - Klára Brunclíková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

mesalina ( 11. června 2017 06:59 )

jakože do té doby si myslela, že děti nosí čáp? každé dítě je vyspělé jinak, někdo nedospěje nikdy ...

mesalina ( 10. června 2017 17:35 )

super šikovná holčina a rozumná na svůj věk, oproti diskutujícím zde, rodince hodně zdraví a bráška ať hezky roste, má skvělou ségru

hahapch ( 10. června 2017 17:28 )

Souhlasím s tím že v dnešní době jsou obeznámeny se sexuálním vztahem moc brzo, dříve děti myslely že miminko nosí čáp později že miminko se narodí když se tatínek s maminkou mají rádi a dají si pusu, ted??!! dítě příjde ze školky a ještě se vám vysměje že to není pravda že jsme hloupí, že miminko se narodí když tatínek dá pindíka do maminky jak má mušličku, tak a jak chcete vychovávat dítě když v každé rodině toto řeší jinak a ve školce si děti toto navzájem řeknou, už není mezi lidmi stud soukromí v sexu jako dříve

hahapch ( 10. června 2017 17:16 )

Proč by jí měl spadnout na zem??? vždyt 12 leté dítě udrží 3 kg a při porodu kdy by mohl vyklouznout jej nedrží sama ale i doktor, určitě žádné trauma nemá a mít nebude je štastná že se toho mohla účastnit a bude vědět co jí čeká než mít strach z neznáma, vše jí zajímalo a byla tím nadšená, záleží na dítěti jaké má vlohy a zájem o toto, je jasné že se dítě nesmí nutit, ale děti jsou čím dál dřív rozumnější a chytřejší nemělo by se je omezovat ve znalostech o které mají sami zájem, už není vyjímkou že i 12 leté holčičky sami porodily své dítě a starají se o ně mnohdy líp než starší ženy, tak z nich nedělejte malé hloupé děti které budou mít trauma z porodu co je jednou čeká, vždyt se už i ve školách zavádí sexuální výchova a obeznamují se s tímto už i ve školkách což tam je to opravdu brzo

lokii ( 10. června 2017 17:14 )

Mozna, ze se ji to zdalo hodne zajimave v tenhle moment, ale nemyslim si, ze je to neco, co by v tomhle veku mela videt. Ted je to pro ni senzace, ale mozna, ze se dostavi naprosto jine a ne prilis pozitivni emoce pozdeji. Pripada mi, ze najednou ty deti jsou stavene na uroven dospelych a ze mohou a snad by dokonce mely videt a zazit vsechno uz v rannem detstvi a mladi, ale ony jeste nemaji ten svuj emocionalni svet usporadany.

Zobrazit celou diskusi