Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sestra o teroristovi z Londýna: Utekla jsem před ním z domova! Nutil mi striktní islám

Autor: lm - 
9. června 2017
18:06

Sestra londýnského teroristy popsala, jak ji Youssef Zaghba v dospívání vyčítal její příliš "západní" styl života. Bratr spolu s otcem na ni naléhali tak dlouho, až Kaouthar (25) utekla z domova. I přesto by ale nikdy neřekla, čeho je její bratr schopný.

Dvaadvacetiletý Youssef Zaghba je jedním z trojice útočníků, kteří v sobotu večer v centru Londýna zabili osm lidí a dalších skoro padesát zranili. Policisté je následně všechny tři zastřelili. Zaghba byl podle italského listu Corriere della Sera synem Maročana a Italky ze severoitalského města Boloňa. Jeho sestra Kaouthar (25) nyní popsala, jak před ním a otcem Mohammedem v 18 letech utekla z domova.

"Už jsem nemohla snášet tu jejich mentalitu. Bojovala jsem se svým otcem, protože chtěl, abych nosila šátek. Někdy jsem bojovala i s Youssefem, kterému se nelíbilo, že nosím minisukně," sdělila mladá dívka britskému deníku Daily Mirror. Kaouthar se po útěku z domova postavila na vlastní nohy a nyní pracuje v maloobchodním prodeji. S bratrem zůstala v občasném kontaktu, nikdy by ale neřekla, čeho je schopný.

"Kdybych bývala věděla, že z něj bude terorista, něco bych udělala. S extremismem nechci mít nic společného. Vím, že je mrtvý, ale v mé hlavě si ho neumím představit, jak ubodává lidi. Ani jako malý chlapec neměl rád hračky ve formě zbraní. Nemůžu uvěřit, že tohle udělal. Přerazila bych ho vejpůl. Jsem naštvaná a na pohřeb nepůjdu," dodala.

Video: 8 minut hrůzy v Londýně: Teroristé „pro Alláha“ bodali lidi do krku

Video  8 minut hrůzy v Londýně: Teroristé „pro Alláha“ bodali lidi do krku  - Reuters/Hudebni banka
Video se připravuje ...

Video: Policisté rozstříleli v Londýně teroristy

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

marlen52 ( 9. června 2017 20:18 )

jejich kultůra sem nepatří nikdy se nepřizpůsobí jsou to magoři.viděla jsem meil jak asi 5leté dítě řeže hlavu zajatci a ještě k tomu na dětském hřišti.odporné

Zobrazit celou diskusi