Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Teror v Manchesteru byl začátek, hrozí ISIS dalšími útoky na „křižácké půdě“

Autor: nka - 
9. června 2017
21:50

Teroristický útok v Manchesteru byl jen prvním z mnoha, které „na křižácké půdě“ ještě přijdou. Na svém webu to podle britského deníku Daily Mail oznámila organizace Islámský stát. Od okamžiku publikace poselství přitom už vrazi v centru Londýna zabili osm lidí.

Islamisté vzkaz publikovali ve svém internetovém magazínu několik dní před posledním útokem v Londýně. „Jen týden před svatým měsícem Ramadánem se pozornost světa upřela na britské město Manchester. Jeden z vojáků chalífátu tady provedl spravedlivou teroristickou operaci, když zasáhl místní koncertní halu v závěru vystoupení americké zpěvačky,“ napsali podle webu britského deníku Daily Mail.

Jak terorista zabíjel v Manchesteru? Podívejte se na video:

Video  Rekonstrukce útoku: Tohle se dělo uvnitř haly v Manchesteru  - Reuters
Video se připravuje ...

„Nepřátelé islámu poté dělali, co mohli, aby působili statečně a vzdorovitě. Jejich snahy byly ale naprosto neúspěšné. Zcela zjevně trpěli,“ popsali islamisté důsledky výbuchu na koncertě zpěvačky Ariany Grande. Dodali, že Islámský stát v Iráku a Sýrii neprohrává, ale jen „se přeskupuje a zdvojnásobuje své úsilí“ a přemisťuje svoji pozornost na „provádění útoků na křižácké půdě“.

Při útoku na koncertě v Manchesteru, kde se odpálil sebevražedný atentátník, zahynulo 22 lidí včetně osmileté dívky. O dva týdny později tři útočníci v centru Londýna najeli dodávkou do lidí a pak v ulicích pobodali desítky lidí. Osm osob při masakru zemřelo.


Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

hanka666 ( 10. června 2017 02:26 )

A přitom je to tak jednoduché.Amíci po Pearl Harboru vykopali všechny Japonce z USA.A my musíme udělat to samé. Všichni čmoudi z Evropy, jinak nebude klid.

marlen52 ( 9. června 2017 23:03 )

pokud bude v evropě jeden jediný tak tomu věřím že budou další utoky

Zobrazit celou diskusi