Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ruský prezident Putin se chvástá: Přežil 5 atentátů! »Nejsem ženská, nemám špatné dny«

Autor: Martin Valeš - 
8. června 2017
22:02

Nadčlověk ve funkci ruského prezidenta Vladimir Putin (64) se chvástá v několikadílném interview, jež natočil se známým režisérem Oliverem Stonem (70). Přežil prý pět pokusů o atentát a nemá prý žádné »blbé dny«. „Nejsem ženská!“ pravil.

K bezprecedentní sexistické narážce se uchýlil v rámci vysvětlování, proč nepotřebuje ani den volna od prezidentských povinností. „Nejsem ženská, tudíž nemívám žádné špatné dny,“ vysvětluje slavný nadsamec Putin. „To se nesnažím nikoho urazit, tak to prostě je, existují jisté přirozené cykly.“

Putina obvykle vidíme s přísným, ba lehce povýšeným výrazem, ale Stone jej dokáže přimět k úsměvu či šibalskému pomrknutí do kamery. Samozřejmě nemohl režisérovi nepředvést něco ze svých mužných koníčků: posilování, plavání, hokej či krmení plnokrevníka ve stáji.

Stone se také prezidenta zeptal na diskriminaci homosexuálů v Rusku. „Nijak je neomezujeme jako v některých muslimských zemích, kde čelí trestu smrti,“ tvrdí Putin. Takže kdyby sloužil na ponorce, sprchoval by se klidně vedle gaye? padl dotaz. „No, radši ne, proč ho dráždit? Ale když tak jsem přece mistr juda…“ zatvářil se silácky.

Řeči o smrti

Ovšem bavili se i o reálnějším nebezpečí. „Tři prezidentské mandáty, pět pokusů o atentát… Méně než Fidel Castro, kterého jsem také zpovídal…“ vypočítává Stone.

„Ano, s Castrem jsem to taky probíral,“ říká Putin. Klíč je prý v tom osobně si vybrat důvěryhodnou ochranku. „Já těm hochům věřím. Jednou tam musí každý z nás a jen Bůh zná náš osud. A víte, co říkají Rusové? Kdo má viset, neutopí se…“ řekl Putin. Podle mnohých by Putin šibenici zasluhoval, ale takhle to určitě nemyslel…

Jde mu na ruku

Oliver Stone má za sebou uznávaná dramata i dokumenty kritizující americkou politiku či společnost, například Četa (1986) o válce ve Vietnamu, Wall Street (1987) o bezohledných finančnících či tři snímky o prezidentských kontroverzích.

Na druhou stranu byl neúměrně hodný na protiamerické diktátory Venezuely a Kuby, Huga Cháveze (†58) a Fidela Castra (†90). A podobně teď neověřuje Putinova tvrzení a nedává prostor jeho opozici. „Pan Putin je jeden z nejdůležitějších světových vůdců. Je velmi důležité poslouchat, co říká,“ uvedl Stone.

Info: Rozhovory vznikly pro TV Showtime. V Česku je bude vysílat TV Prima Zoom

Vladimir Putin je velmi sebevědomý muž. Jak dlouho na sebe nechal čekat nejmocnější státníky světa?  

havran2 ( 9. června 2017 11:21 )

Něco podobného,jako Hitler ! ! !

Michal77 ( 9. června 2017 11:14 )

No jasně že Vladimír Puti už přežil spoustu atentátů: naposled když mu před Kremlem popravili Borise Němcova, tak to měl fakt těsné.

matno ( 9. června 2017 01:26 )

To je zase článek hodný Blesku, a ty výrazy! Bezprecedentně sexistické - co to je? Naopak, je vidět, že Putin má smysl pro humor a není žádný suchar. A jako žena to tak i beru. Ovšem co z toho dovedou udělat někteří "novináři" ... Trapáci se snaží, co to dá. Všechno překroutit a dát čemukoliv úplně jiný smysl a význam tak, aby to odpovídalo odpovídající "línii" a zadání, koho?

Zobrazit celou diskusi