Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Michelle (20) dohnala přítele (†18) k sebevraždě? Chtěla prý strhnout pozornost

Autor: nka - 
7. června 2017
17:45

Američanka Michelle Carterová (20) stojí před soudem kvůli obvinění, že podněcovala svého přítele k sebevraždě. Podle obžaloby tak chtěla jako truchlící partnerka získat pozornost okolí.

Tehdy 18letý Conrad Roy se zabil v roce 2014. Sedl si do auta v garáži a pustil motor, takže se otrávil oxidem uhelnatým.

Video: Obžalovaná přichází k soudu

Jeho přítelkyně Michelle Carterová mu podle obžaloby měla napsat desítky zpráv, v nichž ho k sebevraždě popoháněla. „Musíš to udělat, Conrade. Jsi připravený. Všechno, co musíš udělat, je pustit motor, a budeš volný a šťastný,“ napsala mu ráno v den před sebevraždou.

Vtipkoval na pláži, chystal se na univerzitu

Roy trpěl depresemi kvůli rozvodu rodičů a pošramoceným vztahům v rodině. Podle obžaloby ale se sebevraždou váhal. Ještě v osudný den ráno jel se sestrami na pláž, kde s nimi vtipkoval a vyprávěl jim o svých plánech do budoucna. Dostal totiž stipendium a chystal se na univerzitu.

Ve svém plánu Roy zakolísal ještě v okamžiku, kdy seděl v autě. Z vozu vystoupil a poslal Carterové zprávu. „Vrať se sakra zpátky do auta,“ odpověděla mu Carterová, jejíž zprávy žalobce v soudní síni promítal na stěnu.

Když mladík zemřel, dívka jeho matce psala soustrastné zprávy. „Milovala jsem ho, Lynn. Vím, že jsem mladá. Ale představovala jsem si, že s ním budu po zbytek svého života,“ napsala matce mrtvého hocha. Po Royově smrti také na jeho počest uspořádala charitativní softbalový zápas.

„Conrada měla jako šachovou figurku

„Měla Conrada jako šachovou figurku. Vymlouvala mu postupně pochybnosti a uklidnila ho, že jeho rodina pochopí, proč to udělal. Sebevraždu připravila a ujistila ho, že se mu podaří. Jeho váhání se posmívala, čímž ho postrčila k tomu, aby konal,“ řekla žalobkyně Maryclare Flynnová, podle níž se Carterová díky chlapcově sebevraždě chtěla stát středem pozornosti okolí.

Dívka je obviněna z neúmyslného zabití. Podle deníku The Washington Post jí hrozí až 20 let vězení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi