Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Barmě se ztratilo letadlo, zřejmě se zřítilo i se 116 lidmi do moře

V Barmě zmizelo vojenské letadlo. Na palubě bylo 116 lidí.
V Barmě zmizelo vojenské letadlo. Na palubě bylo 116 lidí.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, zzu - 
7. června 2017
15:05

Barmské vojenské letadlo se 116 lidmi na palubě zmizelo z radarů a pohřešuje se, uvedla barmská armáda. Stroj zřejmě mířil do největšího města Rangún. Podle prvních indícií se zřejmě zřítil do moře.

Barmské vojenské letadlo se 116 lidmi na palubě dnes zmizelo z radarů a pohřešuje se. Podle agentury AFP to oznámila barmská armáda. Stroj mířil z jihu země do největšího města Rangúnu.

"Komunikační spojení bylo přerušeno náhle kolem 13:35 místního času (09:05 SELČ)," sdělil v prohlášení vrchní velitel barmské armády.

Nouzové přistání: Drama na palubě boeingu

Budou po něm pátrat lodě a letadla

Byly povolány lodě a letadla, aby po pohřešovaném stroji pátraly. Letoun se v době zmizení nacházel nad Andamanským mořem, dodala armáda ve svém komuniké.

Podle letištního zdroje bylo na palubě 105 pasažérů a 11 členů posádky. Většina cestujících byli patrně příbuzní vojáků. "Domníváme se, že se jednalo o technickou poruchu. Počasí v oblasti bylo dobré," řekl agentuře AFP letištní zdroj.

Potle webu TRTWorld byli v moři nalezeny trosky z chybějícího vojenského letadla.

Naing Lin Zaw, který má na starost cestovní ruch v městě Myeik listu The Straits Time řekl, že poškozené kusy letadla vydalo moře 218 kilometrů od města Dawai, námořnictvo podle něj dál pátrá. Informaci potvrdil i anonymní vojenský zdroj.


Zobrazit celou diskusi