Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pár z New Yorku si vzal taxík v Bratislavě: Zažil nejhorší 3 minuty svého života

Taxi před Hlavním nádražím v Bratislavě
Taxi před Hlavním nádražím v Bratislavě  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
7. června 2017
17:19

První okamžiky na Slovensku se staly pro newyorský pár peklem. Na Hlavní stanici v Bratislavě si totiž vzal taxík, čehož nadevše litoval. Tříminutová jízda ho totiž stála takové nekřesťanské peníze, že se z toho normálnímu člověku protáčejí panenky.

Slovák Ondřej čekal v Bratislavě návštěvu z New Yorku. Postarší pár cestoval podle jeho slov Evropou vlakem. Když dorazil na nádraží ve slovenské metropoli, čekalo na ně něco, co nečekali ani v nejhorší noční můře, informoval Nový Čas.

Američané se měli dostavit na adresu, která je vzdálená pouhých pět minut od stanice. To ale pár nevěděl, a tak si zavolal taxík, čehož pak pořádně litoval. Za tři minuty jízdy si taxikář řekl o 18 euro a 10 centů, což je v přepočtu asi 476 Kč.

To se Newyorčanům samozřejmě nelíbilo a protestovali. Taxikář se s nimi začal hádat. „Stál jsem vedle, když jsem se jich zastal, že je to příšerná suma, řekl: „Ty vyje**ný čů**ku, tebe jsem nevezl, nestarej se,“ napsal Ondřej na Facebooku.

Mimo to jim nechtěl vrátit z 20 eur a nedal jim bloček. Když jsem se ho ptal, rozmáchl se, sedl do auta a začal couvat,“ pokračoval Ondřej, který se taxikáři postavil hrdinně do cesty. Na vydání bločku trval. Taxikář mu ho vydal až poté, co Ondra pohrozil policií.

Nejhorší je, že je to legální, protože ceny měl vypsané (min. jízdné 15 eur), ale popis je jen ve slovenštině a před cestou jim ani neřekl, jak dlouho pojedou. Mysleli si, že víc než půl hodiny,“ uzavřel naštvaný Ondřej. 

Ondřej zveřejnil účtenku jako důkaz. Ondřej zveřejnil účtenku jako důkaz. | Facebook

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

CLovek ( 8. června 2017 14:44 )

takze jim uctoval presnou cenu podle vyhlasky. a ted matematika pouze pro ty co podnikaji, zamestnanci tomuto neporozumi. taxikar stoji na nadrazi hodinu, prijdou mu tam priblbly amici co cekaj ze jsou na vychode a budou mit vsechno zadarmo. za cednu dostane 500. z toho odvede dph, palivo se spotrebni dani, pojisteni zdravotni a socialni, dan z prijmu, silnicni dan, pojisteni auta, dalnicni znamku atd, takze cena je naprosto relevantni, opravdu se nema jako prase v zite. v praze posilam cizince at jedou tramvaji, do taxiku je za 40 nastup a jizdu 0,5km za 14, coz je celkem 54 nakladat nebudu, tahat se s kuframa, ztracet cas kdy muzu jet normalni zakazku nema smysl, za mene nez daj dysko pikolikovi v hotelu. mile jim vysvetlim ze pri teto cene maji jezdit tramvaji, coz je vyjde draz koukaj jak vyjeveny a nehcapou jak je to mozne , ale je dalsi variantou je okradat, ale to nedelam, hnusi se mi to.

homoerectus ( 8. června 2017 10:03 )

Pokud toto byly nejhorší tři minuty v jejich životě, nezbývá, než závidět ...

alex80 ( 8. června 2017 09:48 )

Tak pašák ví že mu přijede zahraniční návštěva a nádraží má pár minut od baráku a nevyzvedne je?Nechala bych to zaplatit jeho.Měl jim říct že je to jen pá minut a navigovat je nebo na ně počkat.

1_2_3 ( 8. června 2017 07:49 )

Tenhle článek jsou nějhorší 3 minuty života kohokoliv. Bleskáči zase přeháněj.

1_2_3 ( 8. června 2017 07:46 )

Takže je neokradl a co jako? Napsaný to tam měli a že neuměj slovensky je jejich smůla. Oni by se s námi taky nepárali. Maj mít sebou překládač a basta.

Zobrazit celou diskusi