Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zoo rozhodla, co bude s tygrem, který zabil ošetřovatelku. Jak zvíře skončí?

Autor: aba - 
6. června 2017
20:08

Rosu King (†34), ošetřovatelku z Hamertonské zoo, zabil ve výběhu tygr. Tragédie se stala minulé pondělí a zoo až teď rozhodla, jak naloží se zvířetem. Po dlouhém rozmýšlení nechá tygra žít.

Rosa pracovala se šelmami už dlouho a měla letité zkušenosti. Sama nepodceňovala ani rizika spojená s touto prací, osudným se jí ale nejspíše stalo to, že běžela na pomoc své kolegyni. „Slyšel jsem ženský výkřik, jako by se stalo něco strašného. Znělo to, jako by na ni tygr zaútočil. Rosa běžela do výběhu, když slyšela, jak kolegyně křičí, a o pár chvil později se to stalo. Vydala výkřik, při kterém tuhla krev v žilách, a jeden z jejích kolegů vyběhl a křičel na nás Utíkejte!“ vypráví svědek události Pete Davis, který byl v tu chvíli v zoo.

Ostatní ošetřovatelé se seběhli k výběhu tygrů s kyblíky plnými masa, aby zvíře odlákali, bohužel to ale bylo marné a Rosa během útoku zemřela. Na místě prošetřovala událost policie, která prozatím nedošla k závěru, že by smrt ženy byla cokoliv jiného než nešťastná náhoda.

Video  Muže v čínské zoo před zraky ženy a dítěte roztrhal tygr.  - Youtube
Video se připravuje ...

Zoo se už také rozhodla, co bude se zvířetem, které je za smrt ošetřovatelky zodpovědné. „Po konzultacích se zaměstnanci jsme se rozhodli tygra neuspávat. Toto rozhodnutí plně podpořila i rodina Rosy,“ zaznělo v pondělním prohlášení zoologické zahrady. „Čekáme na konec vyšetřování, které by mělo objasnit, jak k téhle tragédii došlo, než podnikneme nějaké další kroky. Pokud pak dostaneme nějaká odborná doporučení nebo příkaz, přehodnotíme naše stanovisko,“ uzavírá mluvčí zoo. 

 

vosavopruz ( 6. června 2017 23:00 )

chudák ošetřovatelka,stará se o tygra,dává mu jíst...a ten kočkovitej zmr.d jí za to roztrhá,měli by ho uspat.

Monikay ( 6. června 2017 20:17 )

Tak asi tam vše nebylo jako obvykle, že. Divím se, že jsou ošetřovatelky v dosahu zvířat a bere se to jako normální.

Zobrazit celou diskusi