Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Německo zakázalo masky a závoje za volantem: Za porušení bude pokuta 1600 korun

Čepice za volantem v Německu nevadí, závoj nebo maska zahalující obličej ano (ilustrační foto).
Ministr dopravy Dan Ťok: Německé mýto není diskriminační.  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK, Andrea Ulagová - 
3. června 2017
09:28

Řidiči v Německu nebudou smět jezdit se zahaleným nebo maskovaným obličejem. Za porušení předpisu, který připravuje německé ministerstvo dopravy, bude motoristům hrozit pokuta ve výši 60 eur (téměř 1600 korun), informovala agentura DPA.

Zakázány mají být silně zahalující závoje nebo masky. Cílem opatření, o němž informoval list Saarbrücker Zeitung, je snadnější rozpoznání totožnosti řidičů s ohledem na automatizované dopravní kontroly.


Plánovaný zákaz se týká masek a závojů, které zakrývají „celý obličej nebo jeho podstatné části“. Povoleny zůstávají pokrývky hlavy, jako jsou klobouky, čepice nebo šátky, které nechávají obličej odhalený, stejně jako třeba masopustní líčidla nebo sluneční brýle.


Součástí chystaného zpřísnění pravidel silničního provozu má být také například tvrdší postih za používání mobilního telefonu nebo tabletu při řízení.

Zákaz nošení burek?


V Německu dosud nebylo zakázáno například nošení burek a nikábů, tedy oděvů, které muslimským ženám zakrývají celé tělo a ponechávají jen mřížku nebo úzký průhled pro oči. Pro jejich zákaz nošení na veřejnosti se ale už vyslovila německá kancléřka Angela Merkelová a v květnu byl schválen zákon, který to zapovídá německým úřednicím a členkám armády.

Ministr dopravy Dan Ťok: Německé mýto není diskriminační:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Desterz ( 3. června 2017 14:57 )

Velký bratr se dívá. Vlastně ne. Teď se za něj dívají kamery a AI identifikační programy. Vítejte v otrokárně, naši milí občané!

Zobrazit celou diskusi