Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kvůli teroristické hrozbě byl v Německu přerušen rockový festival: Fanoušci museli místo opustit

Autor: ČTK, ula - 
2. června 2017
22:12

Kvůli blíže neupřesněné teroristické hrozbě byl dnes večer přerušen rockový festival Rock am Ring v západoněmeckém městě Nürburg, informovala agentura DPA. Policie přikázala organizátorům, aby vyzvali návštěvníky k opuštění festivalové plochy. Tisíce hudebních fanoušků podle německé agentury spořádaně odešly. V sobotu před polednem chce zemský minister vnitra sdělit, zda může akce pokračovat.

Policie z města Koblenc obdržela informaci o "konkrétní hrozbě," napsala bez dalších podrobností agentura AP. Varování před terorismem na festivalu potvrdila zemská vláda západoněmecké spolkové země Porýní-Falc, uvedl server listu Die Welt. Strážci zákona zřídili pro občany zvláštní telefonní linku.

Návštěvníci za zpěvu plochu spořádaně opustili. "Naše publikum reagovalo fantasticky," řekl podle Die Welt organizátor festivalu Marek Lieberberg. Festival pod širým nebem na svém webu napsal, že strážci zákona chtějí vyklidit prostor, aby ho mohli prozkoumat.

 

Na několikadenním festivalu jsou desítky tisíc hudebních fanoušků, přesné číslo ale nebylo zveřejněno. Na konci víkendu se očekávala účast až 90.000 lidí. Organizátoři akce doufají, že v sobotu bude možné v hudebních produkcích pokračovat. Podle původních plánů se mělo na čtyřech pódiích představit kolem 85 kapel, včetně Toten Hosen a System Of A Down. Rock am Ring je podle Die Welt nejznámější německý rockový festival. Koná se v areálu automobilového závodního okruhu Nürburgring. Výroční třídenní festival dnes začínal a zahrát se chystala známá německá kapela Rammstein, která v neděli vystoupila v Praze. Skupina však už kvůli poplachu nestihla na festivalu v Nürburgu vystoupit.

 

Nedávné útoky na koncertě v Manchesteru:

 

snehulak ( 3. června 2017 08:47 )

Skopčáci jsou skopčáci. Půjdou když přikáže Führerin a budou si při tom dokonce zpívat.

Desterz ( 3. června 2017 06:28 )

provokaterka ( 3. června 2017 04:14 )

Proč ten festival rušili,Merkelka říkala,že zastrašit se nedáme.

santikxauz ( 3. června 2017 00:38 )

Kulturní obohacení made in merkel pokračuje a není to určitě poslední.Chtěl bych vidět muslimáky,jak se skopčákům smějí.

gorilka ( 2. června 2017 22:53 )

Co jste němečtí sluníčkáři chtěli, tak to máte!!!

Zobrazit celou diskusi