Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Osm lidí zatkli za porážku telete. Hrozí jim rok vězení

Autor: nka - 
2. června 2017
21:54

Indická policie zatkla osm lidí, kteří veřejně porazili tele. Chtěli tím protestovat proti zákazu prodeje dobytka na maso, který minulý týden prosadila federální vláda. Hrozí jim až rok vězení.

Nacionalistická vláda minulý týden ohlásila zákaz prodeje dobytka, buvolů a velbloudů na porážku. Na trzích se tak dobytek smí od nynějška prodávat výlučně pro účely obdělávání půdy a dojení. Dovoz zvířat ze zahraničí pak podléhá zvláštnímu povolení.

Video: Muži veřejně porazili tele a jeho maso rozdali kolemjdoucím

Osm členů mládežnického křídla hlavní indické opoziční strany se rozhodlo na protest veřejně porazit tele a ukázat tak vládě „hněv lidu“ vyvolaný zákazem. Zvíře pak rozporcovali a maso rozdali kolemjdoucím. 

„Obvinění byli zatčeni pro přečiny krutého zacházení se zvířaty a nezákonného shromažďování. Brzy stanou před soudem,“ řekl podle čínské agentura Xinhua zástupce policie. Hrozí jim až rok vězení a pokuta.

Většinoví hinduisté krávu uctívají jako nedotknutelné a posvátné zvíře. Nové nařízení ale vyvolalo velký odpor menšinové populace muslimů, křesťanů a vyznavačů dalších náboženství, u nichž hovězí maso tvoří podstatnou část jídelníčku. Protestovali dokonce i šéfové některých států indické federace, kteří zákon označili za přílišné zasahování do osobních svobod občanů.

Hidden-object ( 4. června 2017 15:06 )

Britové jsou zdegenerováni už hodně. Stačí když se člověk podívá na jejich žebříčky hodnot,ale už je to i v ČR. Upištěný nastajlovaný pozérský slepice a jejich nagelovaní homo-metrosexuální nosiči čivav.. to je strašná společnost. Nemluvě o generaci teenagerů, která nesnáší rozdílnost, všichni musí být stejně učesaní, stejně oblečení, stejně pozérský, musí poslouchat stejný výplachy Justina Biebera, musí milovat stejný Parishiltonojdní čubky a musí se stejně vonět. Musím uznat, že když jsem četl o 18 leté britce, které kámoška řekla, že má na fotce z diskotéky beďár, a ona si to pak odpoledne raděj hodila, než aby žila s pocitem, že má na fotce z pozérské diskotéky z nastajlovanýho klubíku na čele beďár, tak jsem si uvědomil, že v té britské společnosti je něco dost blbě. Takže asi to bude znít drsně, ale ona potřebuje trochu vystužit, aby ji okolnosti donutily zamyslet se, kdo oni jsou, čí jsou potomci, koho se v historii nezalekli. Musí se prostě zase tvrdě vrátit do role schopnýho, chrabrýho národa, kterým vždycky byli. Tohle co se teď v britské společnosti děje, to prostě nejsou oni. V otázce hodnot, v otázce přehnané multikulti tolerance.. Musí dostat tvrdou lekci, která potrvá pár let. Pak se snad vzpamatujou.Muslim neni dobrej ani mrtvej!!!!Ani jako palivo,či hnojivo.Muslim je odpad,stejně jako kozomrd Alláh,Mohamed a prasečí víra islámská a plati na ně jrdině ATOMOVKA!!!!

Dannero ( 2. června 2017 22:09 )

U nás stačilo hovězí prostě zdražit a rázem je z něj nedotknutelné zvíře pro většinu lidí.A k tomu tématu, muslimové by se měli konečně naučit ctít zvyky a tradice hostitelské země, pokud je kráva v Indii posvátné zvíře potom budou muset přejít na neposvátné vepřové, to je jejich problém že ho nejí.

Zobrazit celou diskusi