Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Medvědici Ingrid sebrali mláďata: Teď chodí ulicemi a všude je hledá

Medvědice teď bloudí městem.
Českému bikerovi vběhl do cesty medvěd! Poslechněte si, co Alan prožíval  (Autor: Pluska.sk)
Autor: aba - 
1. června 2017
20:21

Na Slovensku v Liptovské Kokavě teď všichni litují nebohou medvědici Ingrid. Ta se tu i s dvěma medvíďaty chtěla na nějakou dobu zastavit, v noci ji ale uspali a medvíďata jí vzali. Ingrid teď bloudí městečkem a své malé všude hledá.

Smutný příběh dojímá i samotné obyvatele městečka. "Až to trhalo srdce, jak ti malí naříkali, skončilo to velmi smutně," komentovali situaci lidé z vesnice pro server pluska.sk. V noci medvědici, která byla i s mláďaty na stromě, uspali a mladé odvezli. Co bude se  zvířaty dál, není jasné. Hovořilo se o tom, že by mohla být medvědice odstřelena a mláďata převezena do zoo v Maďarsku. Nic z toho ale úřady nepotvrdily.

Teď medvědice bloudí městečkem a svoje mladé hledá na místech, kudy s nimi prošla. Obyvatelé se ale bojí zdržovat venku, dokud se tam divoké zvíře potuluje. Některé matky prý dokonce nepouštějí své děti ani do školy či školky. "Ochránci je měli nechat na pokoji. Zvířata by odešla a medvědice by se nemusela trápit," mluví jedna z obyvatelek.

3470537:gallery:true:true

Proti tomu se ale ohrazují odborníci s tvrzením, že není možné nechat medvědici s mladými, aby se potloukala po zabydlené oblasti. Mohla by si totiž špatně vyložit některou situaci a myslet si, že jsou mláďata v ohrožení, a zaútočit. 

Video  Českému bikerovi vběhl do cesty medvěd! Poslechněte si, co Alan prožíval  - TV JOJ
Video se připravuje ...

kaluze ( 1. června 2017 22:48 )

to jsou dementi a zlocinci,kdyby tu mámu nalozili a ovezli i s mládatama nekam hluboko do lesa,bylo by to normální jednání,ale takhle to snad není pravda a kde jsou ted hrdinové ochránci zvírat ,proc se nikdo nehlásí a nepodá trestní oznámení...nemá slov na takovy postup,to mohl udelat a schválit jen nejaky idiot.Takhle se zachovat.Chudák ta medvedice ,doufám,ze neumre zalem,nemúze se nekdo z vlády o to postarat,aby ty mládata byly vráceny zpátky ???ach boze to je hrozné

andorea ( 1. června 2017 21:17 )

Lidi jsou neskutečné ***!

Sarlota1016 ( 1. června 2017 20:46 )

 Udělala bych to stejné všem kteří na tom měli podíl.Chápu že samice může být nebezpečná. Proč tedy nebyla i s mláďaty převezena do krajiny kde by lidem neublížila?. Proč ne hoďte je do zoo budem z zoho mít prachy ! Typický lidský myšlení. To my jsme nebezpeční za chvíli na světě nezbyde ani kousek přírody...protože potřebujeme víc a víc ...smutný soucítim s medvědicí..

Zobrazit celou diskusi