Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Ženy vyhodili z letadla. Na rozlučku se svobodou si vzaly „urážlivá“ trička

Autor: nka - 
31. května 2017
21:14

Skupinu 18 žen vykázali z letadla mířícího na Mallorku zaměstnanci britských aerolinek Jet2. Vadilo jim, že ženy na sobě mají oblečena trička s vulgárními nápisy.

Partička kamarádek a příbuzných z britského Leicesteru na španělský ostrov vyrazila oslavit loučení se svobodou. Na výlet, za nějž každá z nich dala kolem 500 liber (15 500 Kč), si na sebe všechny oblékly černé tričko s růžovým nápisem „Děvky na turné“.

Jak se připravovala na rozlučku se svobodou česká miss Gábina Kratochvílová? Podívejte se na rozhovor:

Video  Gábina Kratochvílová: Na rozlučce se svobodou striptéra nechci, ale Venušiny kuličky klidně!  - Andrii Konontsev
Video se připravuje ...

To se ale nelíbilo zaměstnancům letecké společnosti Jet2, kterým sdělení na tričku připadalo urážlivé. Požádali proto ženy, aby se s ohledem na malé děti v letadle před nástupem převlékly, anebo alespoň nápis zakryly, jinak na Mallorku neodletí. Po usazení do kabiny si ale několik žen sundalo bundy a oheň byl na střeše.

„Po příchodu do kabiny, v přítomnosti rodin a malých dětí, se několik členek skupiny rozhodlo opakovaná varování ignorovat. Naše posádka proto přikročila k jejich vyloučení z přepravy,“ řekl webu Sun mluvčí aerolinek.

Ženám tak nezbylo, než si za dalších 130 liber (4 tisíce Kč) pořídit novou letenku na jiný spoj a do cílové destinace musely cestovat s přestupem. „Byly jsme jen skupina 18 kamarádek a příbuzných, které letěly na Mallorku oslavit nadcházející svatbu. Nikoho jsme neurážely,“ řekla jedna z rozhořčených žen.

Zdůraznila, že nikdo ze skupiny nepil ani nedělal výtržnosti. „Bylo to tak ponižující. Dokonce i jeden z ostatních cestujících říkal, že to je snad trochu přehnané,“ dodala.

Pracovníci aerolinek ale trvali na svém. „Jako aerolinky, které na dovolenou přepravují miliony cestujících včetně rodin s malými dětmi, nepustíme na palubu lidi, kteří používají vulgární výrazy nebo nápisy,“ zdůraznil mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi