Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nejlepší investice? Kupte luxusní kabelku, neztrácí hodnotu ani v recesi

Autor: nka - 
29. května 2017
21:13

Jednou z nejlepších forem investice je koupě luxusní kabelky. Jejich ceny totiž v poslední době ustavičně rostou a hodnotu neztrácí ani během hospodářských recesí. Majitelky se ale investičními kabelkami příliš nepotěší. Odborníci totiž doporučují, aby byly zavřené v trezoru. Napsal to web britského deníku Daily Telegraph.

Ceny luxusních tašek v poslední době raketově rostou, především díky velké poptávce kupců z Asie. Hodnota je navíc odolná vůči hospodářským krizím. Jejich majitelkami se totiž stávají ty nejbohatší ženy světa, kterých se obvykle recese dotýká jen málo.

Video: Podívejte se, jak se za poslední století změnil design kabelek
Video  Jak se změnily vzhled kabelek za 100 let?  - youtube.com/mode.com
Video se připravuje ...

Zatím nejdráže prodanou kabelkou je diamanty osázený model Birkin od společnosti Hermes, který se loni v Hongkongu prodal za 300 tisíc dolarů (7,5 milionu Kč). Pěknou sumu je ale možné utržit i za kabelky dalších světoznámých značek, jejichž ceny v dražbách začínají na 900 librách (28 tisících Kč).

„Až vám příště přítelkyně řekne, že chce koupit kabelku, a její cena vás vyděsí, prostě si řekněte, že to nakonec může být dobrá investice,“ řekl Pontus Silfverstolpe, zakladatel vyhledávače pro luxusní předměty z aukcí Barnebys.

„Cena těchto kabelek závisí na jejich omezené nabídce, výjimečné kvalitě, elegantním designu, jejich stavu a občas také na tom, kdo je dříve vlastnil,“ vysvětlil.

Zdůraznil, že s podobnou kabelkou ovšem její majitelka velkou parádu neudělá - je zapotřebí přistupovat k ní jako ke každé jiné cenné investici a přechovávat ji v trezoru.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi