Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lidožravý žralok bílý skočil rybáři přímo do bárky. Přežil jenom jeden z nich

Autor: nka - 
29. května 2017
11:40

Děsivý zážitek si z rybaření u pobřeží východní Austrálie odnesl Terry Selwood (73). Během poklidné plavby mu náhle do malé lodi skočil třímetrový lidožravý žralok bílý.

Terry Selwood chytal ryby poblíž městečka Evans Head u pobřeží Nového Jižního Walesu, když ho náhle porazila obrovská paryba, která přistála v jeho loďce. „Koutkem oka jsem zahlédl, jak něco padá do člunu… a najednou mě do paže praštila prsní ploutev žraloka a srazila mě na kolena,“ popsal Selwood.

Žraloka později vytáhla na souši hlídka pobřežní stráže:

Paryba měřila 2,7 metru a vážila asi 200 kilo, v 1,5 metru širokém a 4,5 metru dlouhém člunu proto začalo být těsno. „Stál jsem na všech čtyřech, on se na mě díval a já se díval na něj a pak sebou začal v lodi mlátit ze strany na stranu,“ řekl rybář, kterému žralok svými ostrými šupinami strhl na části paže kůži.

„Ztratil jsem dost krve, byl jsem v šoku, nechápal jsem, co se děje. Pak jsem si řekl: Bože, musím se odtud dostat pryč,“ dodal Selwood. Pomocí vysílačky proto zavolal pobřežní hlídku, která ho odvezla do bezpečí a pak se vrátila pro žraloka, jenž skončil na pitevně. Zoologové poté parybu identifikovali jako obávaného žraloka bílého.

Selwoodovi museli zraněnou paži ošetřit v nemocnici, teď se zotavuje doma. S rybařením ani po děsivém incidentu přestat nechce. „Příště možná budu zápasit s krokodýlem,“ řekl se smíchem.

renoli ( 29. května 2017 13:44 )

O inteligentních stvořeních bych konkrétně ve tvém případě pomlčela. Sorry.

syrucek ( 29. května 2017 13:37 )

 Přežil jeden z nich? A z kolika tedy?

adjacky ( 29. května 2017 12:26 )

Nechápu proč s toho děláte vědu žralok sám o sobě nikdy člověka nenapadne snad jen v Australi a to ještě za podihuhodných okolností......Žralok je nevětší paryba v naší době a lidi naněj dělaj honbu jako kdyby měl sežrat celý svět... přitom co lidi dokážou zničit během roku to se nedá ani spočítat jaký jsme hovada vůči přírodě..... Jsme inteligentní svoření ale chováme se jak ty nevětší HO__VA__DA---na světe !!!!!!!!!!!!!!! k nám se nedá žádné zvýře přirovnat

Zobrazit celou diskusi