Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Problémy British Airways nekončí. Aerolinky rušily i lety Londýn-Praha

Autor: mah, ČTK - 
28. května 2017
14:20

Britské aerolinky se v sobotu potýkaly s výpadkem počítačových systémů. Cestující, kteří se chystali využít prodloužený víkend k cestování, se tak na londýnských letištích setkali s několik hodin trvajícími zpožděními. Problémy navíc zřejmě stále pokračují. British Airways byly nucené zrušit třetinu ranních letů z londýnských letišť Heathrow a Gatwick, což se dotklo i linek do Prahy. O situaci informovala BBC.

„Co možná nejrychleji se snažíme vracet peníze nebo nabízíme nové linky klientům, jejichž lety byly zrušeny, nebo těm, kteří měli odcestovat v neděli a pondělí a už nechtějí využít letiště Heathrow a Gatwick,“ uvedl podle BBC mluvčí British Airways.

Cestujícím aerolinky doporučují, aby před cestou na letiště zkontrolovali svůj let na stránkách www.ba.com, nebo na stránkách letišť Heathrow a Gatwick.

Podle webu BBC v neděli v ranních hodinách ze dvou zmíněných letišť neodletěla zhruba třetina spojů. Od sedmi do deseti hodin českého času mělo z Heathrow a Gatwicku odletět 91 spojů British Airways, z nich bylo ale zrušeno 29 z letiště Heathrow a jeden spoj z letiště Gatwick do Amsterdamu.

Kvůli výpadku počítačových systémů bylo v sobotu zrušeno množství letů British Airways na letištích Heathrow a Gatwick. Opatření způsobilo na obou letištích chaos kvůli tisícům cestujících tlačících se v odbavovacích halách.

Společnost později uvedla, že nemá důkazy o tom, že by výpadek byl zaviněn kybernetickým útokem. Problém se podle šéfa společnosti Alexe Cruze týkal energetického zdroje.

Podle webu Letiště Václava Havla byly sobotní večerní lety British Airways zrušeny, stejně jako dva nedělní dopolední přílety. Zrušen je i jeden spoj British Airways z Prahy na letiště Heathrow s odletem ve 13:40, dvě ranní linky na téže londýnské letiště odletěly.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi