Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zpěvačka se po krvavém útoku vrátí do Manchesteru. Grande zazpívá rodinám obětí

Autor: ČTK, ula - 
26. května 2017
21:50

Americká zpěvačka Ariana Grande dnes slíbila, že se vrátí do Manchesteru a uspořádá tam benefiční koncert. Bude věnován obětem sebevražedného útočníka, který se po jejím pondělním vystoupení v Manchesterské aréně odpálil a zabil 22 lidí. Výtěžek ze svého koncertu v rodném Manchesteru hodlá věnovat obětem atentátu také bývalý frontman skupiny Oasis Liam Gallagher. Naopak rocková kapela Kiss dnes oznámila, že ruší svůj koncert původně plánovaný v Manchesterské aréně na 30. května.

Třiadvacetiletá Grande ve vzkazu na Instagramu uvedla, že termín jejího koncertu ještě nebyl stanoven. Uvedla však, že nenávist nesmí zvítězit.

„Naší odpovědí na toto násilí musí být těsnější semknutí, vzájemná pomoc, více lásky, více zpěvu a laskavější a šlechetnější život, než jsme vedli předtím,“ napsala zpěvačka, která po pondělním útoku přerušila své světové turné Dangerous Woman a zrušila několik evropských koncertů. Její turné bude pokračovat 7. června v Paříži.

Zdrcená matka o smrti Olivie (15) z Manchesteru: Není to oběť!

 

Video  Zdrcená matka o smrti Olivie (15) z Manchesteru: Není to oběť!  - Reuters/Klára Brunclíková/ Hudební Banka
Video se připravuje ...

Výtěžek poputuje rodinám obětí

Gallagher v pátek oznámil, že výtěžek z koncertu, který bude mít příští úterý v O2 Ritz aréně v Manchesteru, věnuje dobročinnému fondu We Love Manchester Emergency Fund. Ten zřídily britský Červený kříž a manchesterská radnice na pomoc obětem a pozůstalým. Dosud se mu podařilo vybrat 4,1 milionu liber (přes 124 milionů korun).

Smrt v Manchesteru: Útočník zabíjel hřebíkovou bombou:

Video  Smrt v Manchesteru: Útočník zabíjel hřebíkovou bombou.  - Reuters/Klára Brunclíková/ Hudební Banka
Video se připravuje ...

Kiss svůj koncert zrušila

Kapela Kiss zrušila svůj koncert, který se měl konat 30. května v Manchesterské aréně. Členové skupiny Paul Stanley, Gene Simmons, Eric Singer a Tommy Thayer v dnešním prohlášení uvedli, že jsou „zdrceni zvěrstvem spáchaným na nevinných obětech v Manchesteru“.
Už zakoupené vstupenky mohou lidé vrátit a peníze dostanou zpět.

Rekonstrukce útoku: Tohle se dělo uvnitř haly v Manchesteru:

Video  Rekonstrukce útoku: Tohle se dělo uvnitř haly v Manchesteru.  - Reuters
Video se připravuje ...

 

 

Zobrazit celou diskusi